12.1.2020

Štyria naši hráči nastúpili za SR “21“

Slovenská futbalová reprezentácia do dvadsaťjeden rokov, ktorej súčasťou boli aj štyria naši hráči Ivan Krajčírik, Alexander Mojžiš, Alex Holub a Adam Brenkus, odohrala počas sústredenia v Turecku dve prípravné stretnutia.

Futbalisti spod Tatier mali na programe prvý duel v stredu 8. januára, kedy si zmerali sily s tureckým klubom Istanbulspor, nad ktorým vyhrali gólmi Ján Bernáta zo Žiliny a Mareka Fábryho z Nitry 2:0. Do stretnutia zasiahli všetci štyria ružomberskí zástupcovia. Alexander Mojžiš a Adam Brenkus odohrali prvý polčas. Druhé dejstvo absolvovali na trávniku Ivan Krajčírik a Alex Holub.

V druhom súboji slovenskí reprezentanti prehrali s Dánskom 1:3, keď sa o jediný gól zverencov trénera Jaroslava Kentoša postaral Denis Baumgartner zo Senice. Na začiatku druhého polčasu, za nepriaznivého stavu 0:3, nastúpili Alexander Mojžiš a Adam Brenkus, ktorý preveril súperovho gólmana viacerými dobrými strelami. V 61. minúte došlo k striedaniu brankárov a tak si ďalšie minúty v reprezentačnej „dvadsaťjednotke“ pripísal Ivan Krajčírik, pričom ani tentokrát neinkasoval a v tej istej minúte prišiel do hry aj Alex Holub.

Prvý zápas:

Istanbulspor – Slovensko “21“ 0:2 (0:0)
Góly:
55. Bernát, 57. Fábry

Druhý zápas:

Dánsko “21“ - Slovensko “21“ 3:1 (3:0)
Góly: 6. Lindström, 22. Holse, 30. Okkels - 74. Baumgartner

Zdroj: futbalsfz.sk
Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK