24.1.2020

Ruža odchádza na sústredenie do Turecka

V sobotu 25. januára 2020 odcestuje naše A mužstvo na sústredenie do Turecka, kde bude do 3. februára 2020. Pred odchodom do krajiny polmesiaca sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža mala dobrý vstup do zimnej prípravy, keď doma vyhrala nad Liptovským Mikulášom 2:1 a na súperovej pôde zdolala Baník Ostrava 4:0. Týmto zápasom neprikladám až taký význam, ale najmä v druhom stretnutí to bolo na úvod prípravy výborné. Prvý zápas bol ešte z našej strany ťažkopádnejší. Boli sme tesne po veľkých tréningových dávkach. V zápase s Baníkom Ostrava sme už mali svoju tvár. Chalani ma milo prekvapili a bol som veľmi spokojný,“ pochválil tréner svojich zverencov.

Ešte pred prvým prípravným duelom mužstvo posilnil 20-ročný perspektívny útočník Ladislav Almási, ktorý pri svojej premiére v oranžovom drese raz rozvlnil sieť Liptovského Mikuláša a viackrát zamestnal súperovho brankára. „Nechcem robiť predčasné závery, ale zatiaľ sa nám v tréningoch aj v zápasoch ukazuje veľmi dobre, takže dúfam, že Laco aj my budeme s týmto krokom veľmi spokojní,“ zamyslel sa Ján Haspra.

V Ružomberku boli počas predchádzajúcich dní na skúške obrancovia Peter Chríbik a Ondrej Jakubov. Títo dvaja hráči napokon nezostanú pod Čebraťom. „Sú to šikovní chlapci, veľmi nadaní futbalisti. Lenže nechcem aby moje slová, ktoré som povedal pred sezónou vyzneli falošne a klamlivo. Ako náhle zistím, že aj doma máme hráča na rovnakej úrovni, tak nebudem nosiť posily, ktoré nie sú diametrálne inde ako naši chalani z bývalého Béčka alebo ktorí sú momentálne v kádri nášho Áčka. Boli to šikovní futbalisti, ale neboli lepší od hráčov, ktorých tu máme,“ vysvetlil šéf ružomberského realizačného tímu.

Po príprave v domácich podmienkach prichádza na rad sústredenie v Turecku. Počas neho plánujú Liptáci odohrať tri prípravné stretnutia. V nedeľu 26. januára 2020 si o 15:00 SEČ zmerajú sily so srbským Partizanom Belehrad a 30. januára 2020 s rakúskym SC Rheindorf Altach. Klub v týchto chvíľach pracuje na dotiahnutí tretieho duelu. Na sústredenie bolo nominovaných 25 futbalistov. Viacerých hráčov vyradili z nominácie zranenia, ktoré si ešte musia doliečiť. Niektorí futbalisti sa budú pripravovať s B mužstvom, prípadne starším dorastom. Na sústredenie ideme s cieľom futbalovo sa zdokonaľovať, odohrať kvalitné zápasy, pokúsiť sa neutrpieť žiadne zranenie a kvalitne potrénovať na výborných ihriskách,“ dodal Ján Haspra.

Na sústredenie odchádzajú:

Miroslav Almaský, Adam Brenkus, Matej Čurma, Matúš Kmeť, Tomáš Frühwald, Štefan Gerec, Viktor Jedinák, Mário Almaský, Ondřej Novotný, Mário Mrva, Tihomir Kostadinov, Ivan Krajčírik, Alex Holub, Rastislav Kružliak, Timotej Múdry, Matúš Macík, Marek Bobček, Ján Maslo, Alexander Mojžiš, Lukáš Kojnok, Jakub Kudlička, Dalibor Takáč, Ladislav Almási, Filip Twardzik, Marek Zsigmund

Realizačný tím:

Ján Haspra (hlavný tréner), Marek Sapara (asistent trénera), Ľuboš Hajdúch (tréner brankárov), Jozef Kapláň (kondičný tréner), Tibor Letko (lekár), Juraj Hervartovský (masér), Peter Adamčiak (vedúci mužstva), Matej Šavol (vedúci mužstva)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK