5.2.2020

Ján Haspra: „Mali sme všetko čo potrebujeme ku kvalitnej príprave“

V dňoch od 25. januára do 3. februára 2020 bolo naše A mužstvo na sústredení v Turecku. Po návrate z krajiny polmesiaca sme sa rozprávali s hlavným trénerom ružomberského seniorského tímu Jánom Hasprom.

Tréner pri spomínaní na sústredenie neskrýval spokojnosť. Sústredenie hodnotím po všetkých stránkach výborne. Boli sme v krásnom prostredí, v krásnom hoteli, mali sme vynikajúcich súperov, kvalitné tréningové plochy, čiže mali sme všetko čo mužstvo potrebuje ku kvalitnej príprave. Chalani to veľmi dobre zvládli svojím prístupom, takže celé sústredenie hodnotím na jednotku,“ zhodnotil priebeh sústredenia lodivod tímu spod Čebraťa.

Ruža odohrala v Turecku tri stretnutia. Prehrala s favorizovaným Partizanom Belehrad 1:2 a s Altachom 1:3, na záver zdolala Cracoviu Krakov 2:1. Prvý zápas sme hrali s veľmi kvalitným súperom Partizanom Belehrad. Je to jeden z najlepších súperov aký kedy hral proti Ružomberku. Prvý polčas nás súper zatlačil, ale my sme statočne odolávali. V druhom polčase sme podľa mňa boli dokonca aj lepší. Znížili sme na 1:2. Potom sme ešte mali nejaké šance. Nepodarilo sa nám už vyrovnať, ale bol to výborný zápas. V druhom zápase s Altachom sme dali priestor všetkým hráčom. Chalani to veľmi dobre zvládli. Bol to tvrdý, dôrazný súper, hral až moc agresívne. Všetci sme obstáli, aj tí mladí chlapci. Trochu bola nevýhoda v tom, že sme prvýkrát hrali v takom zložení, takže trochu nám viazla súhra, ale bol som spokojný s týmto zápasom. Tretí zápas s Cracoviou Krakov sme zvládli výborne po všetkých stránkach, hrala už prakticky základná zostava a bol to z našej strany výborný, kvalitný výkon,“ zamyslel sa Ján Haspra.

Na sústredení chýbali zo zdravotných dôvodov viacerí hráči, ako napríklad Martin Regáli alebo Tomáš Bobček, ktorí sa už pripoja k mužstvu. Naopak, napriek nedávnej operácii cestoval do Turecka brankár Matúš Macík, ktorý trénoval s tímom, no nezasiahol do žiadneho zo súbojov a tak medzi tromi žrďami dostali priestor Ivan Krajčírik a Tomáš Frühwald. Ako vyzerá zdravotný stav brankárskej jednotky? Začal s nami trénovať, zapája sa do tréningového procesu, je po chirurgickom zákroku, v zime ho operovali, ale už sa to dostáva do normálnych koľají,“ vysvetlil šéf ružomberského realizačného tímu.

V sobotu 15. februára 2020 o 14:00 sa začína jarná časť Fortuna ligy a Ruža ju odštartuje v Zlatých Moravciach, kde bude hrať so Sereďou. Týždeň pred tým, v sobotu 8. februára 2020 o 14:00, odohrá vo Viedni generálku s Austriou Viedeň. Celú prípravu sme mali veľmi kvalitných súperov a zakončíme to opäť vynikajúcim súperom z Rakúska – Austriou Viedeň. Je to známy a úspešný klub, ktorý nás isto preverí a bude to taká generálka na ligu ako sa patrí,“ povedal Ján Haspra.

Prípravné zápasy na sústredení:

FK Partizan Belehrad – MFK Ružomberok 2:1 (2:0)
Gól RK:
Gerec

SC Rheindorf Altach – MFK Ružomberok 3:1 (2:0)
Gól RK:
Mojžiš

MKS Cracovia Krakov – MFK Ružomberok 1:2 (0:1)
Góly RK:
Twardzik (z 11m), Almási

Foto: Matej Šavol

ZDIEĽAJ ČLÁNOK