23.2.2020

Mareka Zsigmunda trápia nepremenené šance

Po sobotnej domácej bezgólovej remíze s Dunajskou Stredou sa s nami podelil o svoje pocity stredopoliar Marek Zsigmund.

Hoci prvú šancu nevyužil hráč hostí Eric Ramirez, v ďalšom priebehu mali viac príležitostí Ružomberčania. Tvrdý projektil Filipa Twardzika spoza šestnástky zastavilo brvno, strelu Mareka Zsigmunda na dvakrát chytil Benjamín Száraz, hlavička Ladislava Almásiho smerovala tesne nad a nebezpečnú strelu Tihomira Kostadinova na bránkovej čiare zblokoval Danylo Beskorovainyi. Na druhej strane pohrozili hostia, keď Matej Čurma zblokoval ich prihrávku na žrď vlastnej brány. Počas záverečnej krátkej početnej výhody o jedného hráča Benjamín Száraz vyrazil strelu Dalibora Takáča. Chceli sme vyhrať. Mali sme na tri body, ale nedarí sa nám dať gól. Bolo vidieť, že sme boli lepší. Boli sme v súperovej šestnástke, ale nie a nie to padnúť,“skonštatoval ružomberský stredopoliar.

Po záverečnom hvizde domácich hráčov pochopiteľne mrzelo množstvo nepremenených príležitostí. Na dobrú defenzívu súpera ani na nič iné sa však v žiadnom prípade nechceli vyhovárať a problém hľadali vo vlastných radoch. „Trápime sa v koncovke. Keď to trafíme dobre, obrana s tým nemôže nič robiť. Je to v nás, musíme na tom pracovať, aby sme sa zlepšili v koncovke,“povedal Marek Zsigmund.

Dvakrát v stretnutí zamestnal súperovho gólmana aj Marek Zsigmund. Väčšiu z dvoch príležitostí mal v 37. minúte, kedy sa po vhadzovaní Matúša Kmeťa prekľučkoval z ľavej strany do veľkého vápna a jeho zakončenie napokon dokázal skrotiť Benjamín Száraz. „Bol som v šestnástke. Na nič som sa nesústredil, chcel som vystreliť a bohužiaľ strelil som to rovno na brankára a ten mi to chytil,“spomenul si na svoju šancu futbalista obliekajúci dres s číslom 24.

22-ročný stredopoliar opäť podal sympatický výkon. Okrem toho, že sa dostal do dvoch šancí, viackrát úspešne zasahoval aj v defenzíve a vybojoval veľa lôpt. „Je to moja úloha. Musím to trochu čistiť vzadu a zapájať sa do útoku, bohužiaľ ani mne to tam nepadlo,“povedal Marek Zsigmund, ktorého by však pochopiteľne viac ako pochvaly od novinárov potešila výhra: „Dôležité sú body. Ako hrá jednotlivec, to nám body nedá. Nemáme tri body, máme len jeden bod a musíme makať ďalej, aby sme sa dostali do prvej šestky.“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK