25.2.2020

Športovec mesta 2019 aj s našou účasťou

V pondelok 24. februára 2020 sa uskutočnilo vyhlasovanie Športovca mesta Ružomberok za rok 2019. Aj tentokrát mal náš klub bohaté zastúpenie.

V top päť dospelých športovcov sa umiestnil na druhom mieste strážca ružomberskej brány Matúš Macík a štvrtú pozíciu obsadil ďalší nemenej dôležitý člen zadných radov nášho tímu Ján Maslo. Cenu za prvé miesto získala basketbalistka Miroslava Mištinová.

Top päť v kategórii dospelí:

1. Miroslava Mištinová (MBK Ružomberok)
2. Matúš Macík (MFK Ružomberok)
3. Oľga Jackovecová (MBK Ružomberok)
4. Ján Maslo (MFK Ružomberok)
5. Monika Motyčáková (Šachový klub Ružomberok)

Medzi mládežníckymi športovcami získal prvenstvo náš mladý útočník Tomáš Bobček. Perspektívny futbalista sa počas minulého roka prepracoval z dorastu medzi seniorov, pričom v jeseni dvakrát skóroval za Béčko, raz za Áčko a rozdal viaceré gólové prihrávky.

Top päť v kategórii mládež:

1. Tomáš Bobček (MFK Ružomberok)
2. Tibor Tišťan (PO Ružomberok)
3. Tobiáš Pindura (ŠKST Ružomberok)
4. Adrián Beluš (PO Ružomberok)
5. Lea Dziewiczová (ŠKST Ružomberok)

Najlepším kolektívom roka sa stali basketbalistky MBK Ružomberok, ktoré v uplynulom roku vybojovali majstrovský titul. Naše A mužstvo prežilo taktiež úspešný rok so ziskom ligového bronzu, čo im v ankete prinieslo druhú pozíciu.

Kolektívy dospelých:

1. MBK Ružomberok
2. MFK Ružomberok
3. ŠKST Ružomberok

Druhé miesto obsadili aj naše mládežnícke kategórie chlapcov a dievčat U15, pričom jeden aj druhý výber minulý rok triumfoval v HSM SFZ 2018/19. Z prvenstva v ankete sa tešili žiačky MBK Ružomberok.

1. žiačky MBK Ružomberok
2. MFK Ružomberok U15 a MFK Ružomberok – Ľubochňa WU15
3. mladšie žiačky ŠKST Ružomberok

Medzi štyrmi ocenenými osobnosťami za dlhoročnú prácu boli aj tréner ružomberského A mužstva Ján Haspra ml. a Štefan Mojský, ktorý dlhé roky zasvätil najmä práci s našou mládežou a v minulej sezóne sa ako tréner Béčka spoločne s Jánom Hasprom ml. pričinil o jeho postup do 2. ligy.

Všetkým oceneným športovcom gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu nášho mesta!

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK