3.3.2020

Preview: V stredu nás čaká štvrťfinále Slovnaft Cupu

V stredu 4. marca 2020 o 14:30 odohrá Ružomberok v Zlatých Moravciach štvrťfinále Slovnaft Cupu so Sereďou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom Jánom Hasprom.

Ružomberčania si mohli v nedeľu pred náročným týždňom výrazne zlepšiť náladu, keď v ligovom súboji hostili Michalovce a ak by zvíťazili, definitívne by si zaistili postup do nadstavbovej skupiny o titul. Duel sa však skončil remízou 1:1 a tak sa Ružomberok síce so ziskom 28 bodov naďalej nachádza na štvrtej priečke, no od Trenčína, Trnavy a Michaloviec ho delí len jediný bod. O všetkom sa preto bude rozhodovať budúci víkend, kedy sa Ruža predstaví na štadióne Slovana Bratislava. Ako som zhodnotil po zápase, veľká nervozita nám zväzovala nohy, nevedeli sme sa presadiť. Ťažko sa nám hrá, keď sa súper postaví do hlbokého, početného bloku. V našom mužstve nemáme toľko kreativity. Sme veľmi smutní, že sme sa už v nedeľu nedostali do prvej šestky, ale musíme sa tam dostať v poslednom kole. Je to náš veľký sen, dúfam, že sa nám ho podarí splniť,“ povedal Ján Haspra.

Ešte pred záverečným kolom základnej časti Fortuna ligy čaká na Ružu stredajšie štvrťfinále Slovnaft Cupu v Zlatých Moravciach so Sereďou. Ružomberok doteraz prešiel cez Švošov, Martin, Kalšu a Senicu. Sereď, ktorej v lige patrí s 22 bodmi desiate miesto, v predchádzajúcich pohárových dueloch vyradila Zvolen, Belú, Vysokú nad Kysucou a Petržalku. Aj toto kolo sa hrá na jedno stretnutie a pokiaľ sa nerozhodne v riadnej hracej dobe, na rad prídu pokutové kopy. „Bohužiaľ ďalší pohárový zápas hráme opäť vonku. Doma sme Slovnaft Cup nehrali v tejto sezóne ešte ani raz. O to je to nepríjemnejšie. Čaká nás fyzicky veľmi zdatný, skúsený súper, ale my máme veľkú šancu uspieť vďaka našej rýchlosti a celoplošnej behavosti, ktorou sa aj chceme presadiť,“ predstavil silné stránky obidvoch súperov Ján Haspra.

Do stredajšieho duelu nebude môcť zasiahnuť dlhodobo zranený stredopoliar Matej Kochan. Zo zdravotných dôvodov zostáva otázny štart obrancu Jána Masla. Zápas môžete sledovať v priamom prenose TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK