5.3.2020

Béčko odštartuje jar domácim súbojom s Banskou Bystricou

V nedeľu 8. marca 2020 o 10:30 vstúpi tím MFK Ružomberok B do jarnej časti 2. ligy domácim súbojom s Banskou Bystricou. Pred začiatkom jarnej časti sa s nami podelil o svoje pocity hlavný tréner rezervného mužstva Ladislav Pecko.

Počas zimnej prípravy odohralo Béčko sedem stretnutí, pričom šesťkrát vyhralo a raz remizovalo. Hráči ani realizačný tím však tieto výsledky nepreceňujú. Príprava je len príprava. Až majstrovské zápasy nám ukážu to, ako sa dá hodnotiť,“ skonštatoval tréner.

Posledné týždne absolvovali prípravu s B mužstvom aj dvaja skúšaní hráči – Adrián Hoti a Martin Dauda. Obidvaja futbalisti napokon na jar nebudú obliekať ružomberský dres. Je to pre nich veľký skok. Adrián Hoti je mladý a aj perspektívny, ale na ten post máme aj v A mužstve veľa hráčov, ktorí odohrajú túto súťaž,“ povedal Ladislav Pecko a ďalej pokračoval: Začal s nami trénovať aj Martin Huba z dorastu, ktorý sa ukazuje, že by mohol byť aj platný hráč v zostave.“

Z jesenného kádra Béčka nebude na jar pôsobiť pod Čebraťom ofenzívny futbalista Matúš Otruba, ktorý odišiel na hosťovanie do Dolného Kubína. V klube je veľká spolupráca B mužstva s Áčkom a vzájomná výmena hráčov. Preto nedostával dostatočný priestor a tak radšej zvolil cestu do nižšej súťaže, aby hral futbal,“ vysvetlil Ladislav Pecko.

Ružomberská rezerva získala v jeseni 22 bodov a patrí jej v druhej najvyššej súťaži ôsma pozícia. Zo 16-člennej súťaže vypadávajú až štyria účastníci a pred trinástym Šamorínom má náš výber štvorbodový náskok. S akým cieľom vstupuje do jarnej časti? Prvoradý cieľ je udržať 2. ligu. Nemenej dôležitý cieľ je, aby mladí hráči boli pripravení pre Fortuna ligu, ako napríklad Tomáš Bobček,“ predostrel jarné plány šéf realizačného tímu.

Na úvod nečaká na B mužstvo nič ľahké, keď v nedeľu 8. marca 2020 o 10:30 privíta na ružomberskom štadióne momentálne prvú Duklu Banská Bystrica. Myslím si, že je lepšie hrať hneď na začiatku ťažšie zápasy. Aspoň budeme vedieť na čom sme. Keď uhráme dobrý výsledok s tými mužstvami, ktoré sú hore, tak sa nám bude lepšie bojovať s tými, s ktorými budeme bojovať o záchranu,“ povedal Ladislav Pecko.

Na zápasy Béčka je otvorená východná tribúna. Vstupné je v základnej cene 3 € a pre dôchodcov a študentov s platným preukazom ISIC 2 €. Voľný vstup majú deti do 10 rokov v sprievode osoby so zakúpenou vstupenkou resp. permanentkou, držitelia preukazu ZŤP a Janského plakety (striebornej, zlatej a diamantovej) a mamičky s kočíkmi (do bezbariérového sektoru pri východnej tribúne), členovia OZ Ružomberčan s členskou kartou a držitelia permanentných vstupeniek na domáce zápasy Fortuna ligy. Návštevníci štadióna s nárokom na bezplatný vstup si taktiež musia v pokladni vyzdvihnúť vstupenku v nulovej hodnote, nakoľko všetky miesta sú na sedenie. Držitelia permanentných vstupeniek na západnú tribúnu dostanú nulový lístok pri turniketoch východnej tribúny. Pokladne sú otvorené vždy hodinu pred začiatkom stretnutia.

Prípravné zápasy:

MFK Ružomberok B – TJ Jednota Bánová 2:0 (0:0)
MFK Ružomberok B – MŠK Považská Bystrica 3:3 (2:1)
MFK Ružomberok B – FK Fotbal Třinec B 7:0 (2:0)
MFK Ružomberok B – FK Spišská Nová Ves 3:0 (1:0)
MFK Ružomberok B – ŠKM Liptovský Hrádok 5:1 (3:0)
MŠK Fomat Martin – MFK Ružomberok B 2:5 (2:0)
MFK Ružomberok B – TJ Tatran Oravské Veselé 2:1 (1:0)

Góly nášho B mužstva v príprave:

Adam Brenkus (5), Rastislav Švec (4), Mário Almaský (3), Rastislav Kružliak (3), Lukáš Ondrek (3), Marek Bobček (2), Martin Dauda (1), Michal Dopater (1), Tomáš Filipiak (1), Martin Huba (1), Jakub Krnáč (1), Tomáš Kubík (1), Martin Regáli (1)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK