1.4.2020

Tihomir Kostadinov podporil nemocnicu vo svojom meste

Náš stredopoliar Tihomir Kostadinov sa momentálne nachádza v rodnom Severnom Macedónsku. Rozprávali sme sa s ním o tom, ako prežíva toto náročné obdobie a taktiež aj o sympatickom geste tamojšej reprezentácie.

Podobne ako viacerí reprezentanti Severného Macedónska sa rozhodol pomôcť miestnej nemocnici. Finančne som podporil nemocnicu v meste Gevgelija. Chcel som pomôcť koľko môžem, pretože teraz je zložitá situácia. Treba aby každý kto môže niečo dal, aby sme to spoločne zvládli. Pokračoval som v tom, čo začali hráči v reprezentácii, ktorí taktiež pomohli svojim mestám, kde bývajú,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom dvadsať.

Bez ohľadu na to, kde človek žije, základnou témou je boj proti novému koronavírusu spôsobujúcemu ochorenie COVID-19. Rozdiely možno vidieť len v opatreniach, ktoré jednotlivé štáty prijímajú. V balkánskej krajine to však pripomína dianie u nás. Situácia je tu podobná ako na Slovensku. Bary a reštaurácie sú zavreté, fungujú len obchody, ktoré robia veľké opatrenia. Samozrejme ľudia nosia rúška aj rukavice,“ priblížil situáciu Tihomir Kostadinov.

Hoci by hráči radšej bojovali o ligové body na trávniku, musia sa momentálne uspokojiť s individuálnym tréningom. Myslím si, že každý futbalista to má náročné. Chýba mi súťaž. Chcem sa každý deň zlepšovať. Síce trénujem individuálne, ale to je úplne iné ako keď trénujem s mužstvom. Musíme to všetci vydržať, počkať kým to prejde a hlavne zostať doma. Som celý deň doma s rodinou. S tým nemám žiadny problém, lebo už dávno sme tak dlho neboli spolu,“ zamyslel sa ružomberský stredopoliar.

Každý futbalista pochopiteľne musí naďalej komunikovať s trénermi. Samozrejme som v kontakte. Posielajú nám individuálne plány a rozprávame sa o situácii. Každému chýba futbal a kabína. Dúfam, že sa vrátime čo najskôr na tréning a na ihrisko,“ povedal Tihomir Kostadinov, pričom mal odkaz aj pre ružomberských priaznivcov: „Držte sa a pokiaľ môžete, zostaňte doma!“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK