23.5.2020

A mužstvo odohralo tréningový zápas s Pohroním

Hráči ružomberského seniorského tímu sa naďalej poctivo zúčastňujú dobrovoľných tréningov. Pokiaľ však chcú byť pripravení na ligové a pohárové súboje, nevyhnutné sú aj zápasové konfrontácie. Preto v sobotu odohrali na svojom štadióne tréningový zápas s Pohroním.

Stretnutie sa hralo za prísneho dodržania všetkých nariadení a bez prítomnosti verejnosti. Duel sa skončil remízou 1:1. Jediný gól nášho mužstva zaznamenal v 69. minúte Rastislav Kružliak. Hosťom sa podarilo vyrovnať desať minút pred koncom riadnej hracej doby. Napriek tomu, že podobne ako na tréningoch bola účasť futbalistov dobrovoľná, nenastúpili len hráči, ktorým nedovolili hrať zdravotné problémy (Matúš Macík, Matej Kochan, Marek Zsigmund, Mário Mrva a Filip Twardzik) a taktiež sa ho nemohol zúčastniť Tihomir Kostadinov, keďže ešte musí v Severnom Macedónsku počkať na otvorenie hraníc.

Futbalisti si zahrali prvýkrát po viac ako dvoch mesiacoch. Na včerajšom prezídiu Únie ligových klubov sa rozhodlo, že hráme ďalej. Dlho sme neboli na ihrisku. Posledný zápas sme odohrali ešte v prvej polovici marca. Preto sme sa rozhodli odohrať tréningový zápas s Pohroním. Bolo tam množstvo kvalitných momentov, veľa bolo menej kvalitných, niektoré boli veľmi zlé, ale je logické, keď chlapci nastúpili po takej dlhej dobe, že tam boli aj chyby. Do začiatku súťaže je ale dosť času, takže dúfam, že sa to bude zlepšovať. Inak som so zápasom spokojný. Splnil svoj účel,“ povedal tréner Ján Haspra.

MFK Ružomberok – FK Pohronie 1:1 (0:0)

Góly: 69. R. Kružliak - 80. K. Matić

MFK Ružomberok: Krajčírik – Kojnok, Čurma, J. Maslo, Mojžiš – Kmeť, Takáč, Múdry, Regáli – Almási, T. Bobček

Striedali: J. Červeň – V. Jedinák, Gerec, R. Kružliak, Miroslav Almaský, Mário Almaský, Novotný, Jonec, Holub, Dopater, Brenkus, Madleňák, Ďungel, J. Kudlička

Foto: Matej Šavol

ZDIEĽAJ ČLÁNOK