12.6.2020

Preview: „Mužstvo vždy musí chcieť vyhrať“

V sobotu 13. júna 2020 o 18:00 odohrá Ružomberok prvé kolo nadstavbovej časti Fortuna ligy na štadióne Slovana Bratislava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža v marci ukončila základnú časť Fortuna ligy práve na štadióne Slovana Bratislava, kde napokon aj odštartuje nadstavbu. Po tesnej prehre 0:1 síce klesla so ziskom 28 bodov na šiestu pozíciu, no zároveň mala definitívnu istotu účasti v nadstavbovej skupine o titul. Pred začiatkom nadstavbovej časti sa však futbalový život zastavil na tri mesiace z dôvodu šírenia nového koronavírusu. Ako prežíval toto obdobie ružomberský lodivod? „Prvé týždne doma a potom sme sa už konečne stretli po dlhej pauze a postupne sme začali trénovať. Takže doma a na ihrisku,“ povedal tréner.

Liptáci začali na začiatku mája s dobrovoľnými tréningami a od konca minulého mesiaca sa oficiálne pripravujú na reštart súťaží. V rámci prípravy odohrali tri tréningové súboje. Najskôr doma remizovali s Pohroním 1:1, následne mu na jeho pôde podľahli 1:3 a na záver remizovali s Nitrou 0:0. „Tie zápasy sa ťažko hodnotia. Vymenilo sa v nich veľa hráčov. Zápasy v niektorých fázach spĺňali moje kritériá. V niektorých fázach sme boli ešte kostrbatí, čo je pri takej dlhej pauze logické, ale v tom poslednom zápase v Nitre to už malo nejakú tvár, tak budeme chcieť nadviazať najmä na zápas s Nitrou,“ spomenul si Ján Haspra.

Hráči A mužstva a realizačný tím absolvovali minulý týždeň testy na COVID-19. Všetkých 36 vzoriek bolo negatívnych a ochorenie sa nepotvrdilo ani v tímoch ostatných účastníkov najvyššej súťaže. Pohľad na priebeh testovania nie je veľmi príjemný, ale všetci to zvládli. Šéf realizačného tímu nemal najmenšie obavy. „Bola to udalosť, ktorá sa stala v priebehu pár minút. Prišli, všetko spravili, nič zaujímavé a zvláštne na tom nebolo,“ skonštatoval kormidelník mužstva spod Čebraťa.

V sobotu sa Ruža predstaví na pôde Slovana Bratislava. Klub z hlavného mesta doteraz získal 55 bodov a na čele tabuľky má pohodlný desaťbodový náskok. S akým cieľom cestuje na Tehelné pole náš tím? „Zabodovať. Chceme byť Slovanu vyrovnaným súperom, niečím ho prekvapiť. Ak by sa nám podarilo dať nejaký gól, tak by sme ho mohli zvládnuť aj do víťazného konca. Vždy chceme vyhrať. Možno to vyznie trochu zvláštne, keď ideme na Slovan, ale podľa mňa mužstvo vždy musí chcieť vyhrať,“ odhodlane povedal Ján Haspra, ktorému budú zo zdravotných dôvodov chýbať Filip Twardzik a Marek Zsigmund.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK