16.6.2020

Preview: Čaká nás prvý duel semifinále Slovnaft Cupu

V stredu 17. júna 2020 o 18:00 odohrá Ružomberok prvý súboj semifinálového dvojzápasu na štadióne Dunajskej Stredy. Pred stretnutím s tímom z juhu Slovenska sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža počas víkendu vstúpila do skrátenej nadstavby Fortuna ligy, kde si na úvod zmerala sily so Slovanom Bratislava. Liptáci prvému tímu tabuľky dlho vzdorovali, no podobne ako v poslednom súboji základnej časti, v závere inkasovali gól z dorážky a prehrali 0:1. Ja mám výborné dojmy. Síce sme nebodovali, ale opäť sme boli Slovanu nepríjemným a v istých fázach zápasu aj vyrovnaným súperom. Takže spokojnosť. Škoda, že sme nebodovali, ale musíme stále veriť, že aj s takýmto súperom akým je Slovan sa dá dosiahnuť úspech,“ spomenul si tréner na predchádzajúci duel.

Už v stredu je tu semifinále Slovnaft Cupu s Dunajskou Stredou, ktoré sa ako jediné kolo hrá na dve stretnutia a v prvom súboji bude mať výhodu domáceho prostredia DAC. S mužstvom zo Žitného ostrova má Ruža v lige lepšie vzájomné zápasy, keďže v jeseni vyhrala na juhu Slovenska 1:0 a na jar doma s týmto súperom remizovala 0:0. Na druhej strane má ale v ligovej tabuľke navrch Dunajská Streda, keďže sa so 41 bodmi nachádza na treťom mieste, zatiaľ čo Ružomberku patrí s 28 bodmi šiesta pozícia. Aktuálny súper navyše zvládol prvý krok v nadstavbe, keď vyhral nad Michalovcami 5:0. Mali výborný vstup. Prišiel nový tréner, v mužstve je nová energia. Bolo to cítiť aj z tých shotov zo zápasu s Michalovcami. Budeme sa všetkými silami snažiť trošku pribrzdiť eufóriu, ktorá je momentálne v Dunajskej Strede,“ povedal Ján Haspra.

Zatiaľ čo mužstvo z centra dolného Liptova v aktuálnom ročníku prešlo cez Švošov, Martin, Kalšu, Senicu a Sereď, tím zo Žitného ostrova zdolal Podkonice, Fiľakovo, Radimov, Trnavu a Poprad. Podobne ako náš klub aj DAC zatiaľ raz získal Slovenský pohár a dvakrát skončil v tejto súťaži druhý. Nemožno však zabúdať, že v roku 1987, kedy vyhral Slovenský pohár sa stal následne aj víťazom Československého pohára.

Situácia so zdravotným stavom hráčov sa oproti súboju so Slovanom Bratislava nezmenila (tak, ako v sobotu, nebudú môcť zasiahnuť do stretnutia Filip Twardzik, Lukáš Kojnok, Marek Zsigmund, Matej Kochan a Tomáš Bobček). Okrem spomínaných futbalistov nebude trénerom k dispozícii Ondřej Novotný, ktorému sa v týchto dňoch skončilo ročné hosťovanie zo Sparty Praha. Stretnutie bude vysielať v priamom prenose RTVS na programe Dvojka, ako aj internetová televízia Futbalnet.tv - TU. Zo zápasu je pripravený aj textový prenos na Onlajny.eu – TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK