18.6.2020

Adam Brenkus s prvým gólom v súťažnom zápase Áčka

Ružomberok v stredajšom prvom semifinále Slovnaft Cupu remizoval na pôde Dunajskej Stredy 1:1. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor vyrovnávajúceho gólu Adam Brenkus.

Ruža vstúpila do stretnutia aktívne. Svoje úvodné šance však nevyužila, za čo prišiel v desiatej minúte trest v podobe presného zásahu Andrása Schäfera. Súper po góle vystupňoval tlak a snažil sa zveľadiť svoj náskok, lenže ďalšie veľké príležitosti už gólovo nezúročil. Vyšiel nám začiatok zápasu. Mali sme tam aj náznaky väčších šancí. Potom sa toho dobre zhostila Dunajská Streda a taktiež mala veľa šancí, ale našťastie sme to vydržali a nedostali sme druhý gól. Nakoniec sme ešte aj dali jeden gól, takže sme šťastní,“ zhrnul priebeh futbalista obliekajúci dres s číslom 29.

V 81. minúte pristúpil tréner Ján Haspra k poslednému dvojitému striedaniu. Do hry poslal Mateja Madleňáka a Adama Brenkusa. Už po chvíli na trávniku druhý menovaný hráč vysunul na pravom krídle Matúša Kmeťa, ktorý našiel nabiehajúceho Martina Regáliho, no ten vo veľkej šanci vypálil tesne nad brvno. Päť minút pred koncom riadnej hracej doby si hráči vymenili úlohy. Martin Regáli prešiel cez domácich obrancov a prihral na hranicu veľkého vápna Adamovi Brenkusovi, ktorý strelou k žrdi vyrovnal na 1:1. Išiel som tam hlavne s tým, že keď budem mať šancu vystreliť, mám to skúsiť a možno to tam padne. Našťastie to tam padlo, takže som veľmi rád,“ povedal autor vyrovnávajúceho gólu.

Náš stredopoliar sa doteraz mohol pochváliť viacerými presnými zásahmi v mládežníckych výberoch, v B mužstve, v prípravných stretnutiach Áčka, ako aj v mládežníckej reprezentácii. Za slovenskú „devätnástku“ zaznamenal aj gól do siete rovesníkov z anglického reprezentačného výberu. Prípravný duel s Anglickom sa vtedy skončil 2:2 a ako zaujímavosť môžeme doplniť, že o druhú presnú trefu Slovákov sa v spomínanom zápase postaral ďalší náš súčasný hráč Dávid Filinský, ktorý taktiež nastúpil včera v Dunajskej Strede. Teraz sa Adam Brenkus gólovo presadil prvýkrát v súťažnom zápase A mužstva. Tento gól by som posunul ešte vyššie, ako gól proti Anglicku, pretože to bol môj prvý súťažný gól za ružomberské Áčko. Som z neho veľmi šťastný. Dúfam, že to bude tak pokračovať,“ zamyslel sa 21-ročný futbalista, ktorý venoval včerajší vyrovnávajúci gól svojej rodine.

Prvé semifinálové stretnutie sa skončilo remízou 1:1. Tento rezultát dáva Liptákom veľkú šancu pred odvetou, ktorá sa uskutoční v stredu 24. júna 2020 o 18:00 v Ružomberku. Ešte predtým však v nedeľu o 18:00 nastúpi mužstvo spod Čebraťa na ligový duel v Michalovciach. Myslím si, že máme veľmi dobrý výsledok do odvety a budeme to chcieť využiť. Zápas v Michalovciach budeme chcieť taktiež vyhrať. Ideme do neho na sto percent, tak ako do každého zápasu a budeme ho chcieť vyhrať tak ako každý iný zápas,“ odhodlane povedal 21-ročný futbalista.

Foto: Rudolf Maškurica (archív)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK