7.7.2020

Preview: „Bude to sviatok celého mesta“

V stredu 8. júla 2020 o 18:00 odohrá Ružomberok v Bratislave finále Slovnaft Cupu so Slovanom Bratislava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža sa na finále nenaladila víťazne, keď v predposlednom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy prehrala v Trnave 0:2 a s 32 bodmi klesla na piatu pozíciu, keď ju o dva body preskočil práve Spartak Trnava. Bolo to pre mňa sklamanie. Všetko to, čo nás zdobí počas dobrého obdobia teraz absentovalo. Zaslúžene sme prehrali, ale už je to za nami,“ vrátil sa tréner k sobotnému ligovému súboju.

Pozitívom stretnutia so Spartakom bol štart Mateja Kochana po dlhej vynútenej pauze. Futbalista, ktorého dlhodobo sužovali zranenia, prišiel do hry v 75. minúte. Som veľmi šťastný, že už mohol nastúpiť aspoň na pár minút. Postupne bude dostávať priestor viac minút a dúfam, že v dohľadnej dobe už bude plnohodnotným hráčom,“ prezradil Ján Haspra.

V stredu čaká Ružomberok štvrtá účasť vo finále Pohára, keď si na Tehelnom poli zmeria sily so Slovanom Bratislava. Zatiaľ čo klub z hlavného mesta má na svojom konte pätnásť prvenstiev v pohárovej súťaži, Liptáci doteraz získali Slovenský pohár jedenkrát a to v roku 2006, kedy sa zároveň tešili aj z majstrovského titulu. Bude to sviatok celého mesta, sviatok celého klubu, môj sviatok aj mojich kolegov. Podobných úspechov sa zatiaľ v Ružomberku nedosiahlo veľa, takže veľmi sa tešíme a koncentrujeme sa na zápas,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Ružomberok sa v aktuálnom ročníku Fortuna ligy trikrát stretol so Slovanom Bratislava, pričom vo všetkých prípadoch mu vzdoroval až do konca. Doma remizoval 1:1 a v dvoch vonkajších dueloch prehral zhodne 0:1 gólom zo samého záveru stretnutia. Aj keď Belasí vždy napokon zúročili svoju kvalitu, Ruža sa za predvedený výkon ani raz nemusela hanbiť. Môžeme sa od toho trochu odpichnúť, ale nemôže nám to nesprávnym spôsobom nahlodať hlavu. Boli to vyrovnané zápasy s pasážami, keď mal Slovan prevahu, ale s pozornosťou v defenzíve a s celkovým poctivým prístupom sa nám môže tentokrát podariť dosiahnuť úspech,“ vyjadril sa pred finále Ján Haspra.

Do finálového súboja nebude môcť kvôli zraneniu zasiahnuť útočník Tomáš Bobček. Stretnutie bude vysielať v priamom prenose RTVS na programe Dvojka a internetová televízia Futbalnet.tv – TU. Pripravený je aj textový prenos na Onlajny.eu – TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK