13.7.2020

Preview: V utorok prvé kolo baráže s Michalovcami

V utorok 14. júla 2020 o 18:00 odohrá Ružomberok na svojom štadióne prvé kolo baráže o postup do Európskej ligy s Michalovcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža na záver skrátenej nadstavbovej časti doma privítala najčastejšieho jarného súpera Dunajskú Stredu. Na trávniku dostali priestor viacerí mladí hráči, prípadne futbalisti po dlhodobejších zdravotných problémoch. Všetci hráči sa za prejavenú dôveru odvďačili sympatickým výkonom s ofenzívnym futbalom. Jedinou chybou bolo nevyužívanie vyložených príležitostí, čo sa prejavilo na výsledku, keď prehrali 0:1. Chlapci mi v sobotnom zápase spôsobili veľkú radosť. Už tomu chýbalo len víťazstvo, ale všetko bolo perfektné,“ pochválil tréner svojich zverencov.

Ružomberok ukončil nadstavbovú časť Fortuna ligy na piatej pozícii, čo by počas náročného začiatku jesene čakal len málokto. Mužstvo sa zároveň prebojovalo do finále Slovnaft Cupu a ešte stále je v hre o poslednú miestenku do Európskej ligy. Keď si spomenieme na úvod sezóny, ako sa to všetko pomaly rozbiehalo, ako sa to ukladalo, tak konečné piate miesto je veľmi pekné umiestnenie pre novotvoriace sa mužstvo. Pri lepšej efektivite to mohlo byť ešte lepšie, ale je to všetko tak, ako má byť. Čiže som veľmi spokojný so sezónou. Už len treba dotiahnuť záver a keby sa nám ešte podarilo dostať do Európy, bola by to maximálne úspešná sezóna. Hrali sme aj finále Slovnaft Cupu, takže so sezónou som veľmi spokojný,“ spokojne konštatoval Ján Haspra.

Klub mal zastúpenie aj na včerajšom vyhlasovaní jedenástky sezóny, keď sa v jedenástke talentov umiestnil obranca Alexander Mojžiš a klub zároveň získal cenu fair-play zohľadňujúcu správanie hráčov, trénerov aj fanúšikov. Alexander Mojžiš je veľmi dobrý futbalista, ktorý má pred sebou veľkú budúcnosť. Je to chlapec, ktorého je radosť mať v kabíne. K cene fair-play – trénujem osemnásty rok a myslím, že takých pätnásť krát sa mužstvá, v ktorých som bol, stali víťazmi ceny fair-play. Na tomto to mám postavené. Vystupujeme slušne, potichu a snažíme sa presadiť len vlastnými schopnosťami,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

V utorok o 18:00 odohrá Ruža na svojom trávniku prvé kolo baráže o postup do pohárovej Európy s Michalovcami, ktoré sa v lige umiestnili na šiestej priečke. Hrá sa na jediné stretnutie a víťaz postupuje do druhého kola, kde v piatok o 18:00 zabojuje o Európsku ligu s úspešnejším zo súboja medzi Spartakom Trnava a Trenčínom. Výhodu domáceho prostredia bude mať tím s lepším postavením v tabuľke.

Michalovce získali rovnako ako Ružomberok 32 bodov, pričom v prospech Liptákov hovoria lepšie vzájomné zápasy (víťazstvo 1:0 a dve remízy 1:1), ako aj lepšie skóre. Aj keď Ruža má v týchto ukazovateľoch mierne navrch, pohľad na tabuľku a aj tohtosezónne súboje týchto dvoch mužstiev napovedajú vyrovnaný duel a futbalisti budú opäť potrebovať mohutnú podporu z hľadiska. Zápasy s Michalovcami sú vždy nepríjemné. Dramatické do posledných sekúnd, vyrovnané, takže bude to ťažký zápas, ktorý veľmi chceme zvládnuť,“ skonštatoval Ján Haspra.

Do utorňajšieho barážového duelu nebudú môcť zo zdravotných dôvodov zasiahnuť Ladislav Almási a Tomáš Bobček, otázny je štart Tihomira Kostadinova. Na zápas platia permanentné vstupenky na sezónu 2019/20 a jednorázové vstupenky sa budú predávať v pokladniach pri vstupoch na obidve tribúny od 16:30 do šesťdesiatej minúty stretnutia. Súboj bude vysielať v priamom prenose RTVS na programe Dvojka, ako aj internetová televízia Huste.tv – TU. Sledovať môžete aj textový prenos na Onlajny.eu – TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK