15.7.2020

Filip Twardzik rozhodol o postupe do druhého kola baráže

Po víťazstve nad Michalovcami 1:0, ktoré znamenalo postup do druhého kola baráže o účasť v Európskej lige sa s nami podelil o svoje pocity autor víťazného gólu Filip Twardzik.

Ružomberčania od úvodu udávali tempo hry a veľkú časť stretnutia zvierali svojho súpera. Ten sa však veľmi dobre bránil. Keď sa Liptáci dostali do šance, mužstvo zo Zemplína viackrát podržal Matúš Kira, ktorý zneškodnil hlavičku Alexandra Mojžiša, dorážku Dalibora Takáča po tom, čo Martin Regáli trafil žrď a aj nebezpečnú hlavičku Jána Masla. Na opačnej strane najvýraznejšie z protiútoku pohrozil Igor Žofčák a jeho zakončenie vyrazil Matúš Macík. Vykúpenie pre domácich prišlo v 82. minúte, keď Filip Twardzik premenil pokutový kop.Myslím si, že sa nám zápas vydaril. Už na začiatku sme mali dosť šancí na to, aby sme mohli dať gól. Nepodarilo sa nám to, pretože Michalovce majú vynikajúceho brankára Kiru. Chytil stopercentné šance, ktoré sme mali. Možno keby dnes neprišla penalta, tak by rozhodol jedenástkový rozstrel,“ zhodnotil stretnutie ružomberský obranca.

Hoci je Filip Twardzik defenzívny hráč, vďaka svojej výbornej kopacej technike pri jedenástkach a priamych kopoch je taktiež najlepším strelcom mužstva spod Čebraťa v aktuálnom ročníku. V utorok dal svoj siedmy ligový gól v tejto sezóne. Hoci má z bieleho bodu výbornú úspešnosť, včera proti nemu stál brankár Matúš Kira, ktorý mu v predposlednom kole základnej časti vyrazil pokutový kop. Minule mi Kira chytil penaltu a teraz už som išiel na tú stranu, kam som ju chcel dať. Minule som si to na poslednú chvíľu rozmyslel, kopol som na druhú stranu a chytil mi ju,“ povedal Filip Twardzik.

Autor víťazného gólu nemal pred rozhodujúcim okamihom zápasu stres a úspešne premenil jedenástku, čím rozhodol o postupe do druhého kola baráže o účasť v Európskej lige. Po stretnutí ho však trápilo, že kvôli piatej žltej karte si nebude môcť v piatok zahrať v rozhodujúcom súboji. Chcel som tímu pomôcť, keď v piatok nebudem môcť zasiahnuť do hry kvôli piatej žltej karte. Penalta je penalta. Ja si pred ňou verím. Minule to nevyšlo, tentokrát to vyšlo a uvidíme. Nabudúce to možno znova nevyjde, je to o šťastí,“ zamyslel sa futbalista obliekajúci dres s číslom desať.

Účasť v Lige Majstrov má istú ŠK Slovan Bratislava a v Európskej lige MŠK Žilina a FC DAC 1904 Dunajská Streda. O poslednej miestenke sa rozhodne v piatok o 18:00, kedy Spartak Trnava, ktorý v prvom kole baráže zvíťazil nad Trenčínom 3:0, privíta na svojom štadióne Ružomberčanov. Autor včerajšieho postupového gólu mužstva spod Čebraťa bude môcť fandiť svojim spoluhráčom len z tribúny a tak sa nebudú môcť spoľahnúť na jeho defenzívne zákroky a ani na presné zásahy zo štandardných situácií. Bude to ťažké, ale máme veľmi dobrý kolektív, veľmi dobrých hráčov, ktorí sa už počas sezóny prestriedali. Verím tomu, že to dotiahneme do konca a dostaneme sa do Európy,“ dodal Filip Twardzik.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK