3.8.2020

Výsledky mládežníckych tímov

Počas minulého týždňa vstúpili starší aj mladší dorastenci do novej sezóny víťaznými súbojmi s Podbrezovou. Viaceré výbery odohrali prípravné stretnutia, prípadne sa zúčastnili na turnajoch. Prípravkári absolvovali od pondelka do piatku kemp v Liskovej.

Ligové zápasy

I. liga starší dorast (U19)

FK Železiarne Podbrezová – MFK Ružomberok 0:2 (0:1)
Góly:
Kubík, P. Jedinák

Vladimír Veselý (tréner MFK Ružomberok U19): „Teší nás úspešný vstup do sezóny. Okrem strelených gólov sme si vytvorili ďalšie príležitosti, len absentovala presnosť finálnej prihrávky a väčší dôraz v pokutovom území súpera. Stále sú tam rezervy, na ktorých musíme pracovať."

Fotogalériu zo stretnutia nájdete TU.

I. liga mladší dorast (U17)

MFK Ružomberok – FK Železiarne Podbrezová 4:1 (0:1)
Góly RK: Matej 2, Jokel, Medvecký

Peter Penov (tréner MFK Ružomberok U17): „Orientácia a rozhodovanie v pokutovom území rozhodlo v zápase o tom, že súper bol úspešnejší prvý a my druhý polčas. Chlapci dnes ukázali veľkú túžbu po víťazstve a aj kvalitu v druhom polčase."

I. liga mladší dorast (U16)

MFK Ružomberok – FK Železiarne Podbrezová 2:1 (0:1)
Góly RK:
Mihályi, Kútnik (z 11m)

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U16): „Chceli sme diktovať tempo zápasu od prvej minúty. Toto sa nám ako tak darilo do inkasovaného gólu. Od tohto momentu sme do konca prvého polčasu kazili veľa prihrávok. Viazla nám súčinnosť ofenzívnych hráčov pri výmene miesta, pri zakladaní a vedení útoku. Nedokázali sme meniť tempo a ťažisko hry. Do druhého polčasu sme nastúpili s cieľom otočiť nepriaznivé skóre a zvíťaziť. Podarilo sa nám rýchlo streliť vyrovnávajúci gól Mihályim po rohovom kope. Od tohto momentu sme začali na ihrisku dominovať, keď oživenie priniesli striedajúci hráči. Víťazný gól strelil Kútnik z pokutového kopu, ktorý sme získali po faule na Švehlu. Chalanom gratulujem k víťazstvu, ale je pred nami veľa roboty."

Prípravné zápasy

U14 MFK Ružomberok – Jupie FŠ M. Hamšíka 2:0

Góly: Želonka, Barla

Marek Herčut (tréner MFK Ružomberok U14): „V prvom polčase sme sa museli vysporiadať s veľkým množstvom nepresností z oboch strán, čo poznačilo aj kvalitu hry. V druhom polčase sme mohli už badať transfer činností z tréningového procesu do zápasu, čo nás teší. Určite potešila aj zlepšená defenzívna činnosť.“

U12 MFK Ružomberok – Inter Bratislava 17:18

Samuel Lacko (tréner MFK Ružomberok U12): „Už výsledok hovorí za všetko. Chlapci si po dlhšej odmlke zrovnali sily s veľmi kvalitným súperom z Bratislavy. Od úvodných minút išlo o veľmi vyrovnaný zápas s veľmi peknými futbalovými momentami. V prvých dvoch štvrtinách bolo tempo hry výborné a na obidvoch stranách bolo vidieť obrovskú chuť hrať a ukázať sa novým trénerom. V závere nám v teplom počasí dochádzali sily, čo sa prejavilo v poslednej štvrtine, v ktorej sa na našej strane kopili chyby a viackrát sme inkasovali. Bol to náš prvý spoločný zápas a myslím si, že herne sme ukázali veľký potenciál. Pracujeme ďalej, aby sme spoločne mohli cez víkend zaknihovať prvé víťazstvo.“

U15 sa zúčastnila Tatranského futbalového turnaja

Naša najstaršia žiacka kategória bola počas víkendu súčasťou štvrtého ročníka Tatranského futbalového turnaja v Tatranskej Lomnici, kde obsadila konečnú štvrtú priečku.

Zápasy našej U15 v skupine:

MFK Ružomberok – FC Spartak Trnava 0:1

MFK Ružomberok – FK Poprad 3:1
Góly
RK: Haluška, Žáčok, Dittrych

MFK Ružomberok – SK Sigma Olomouc 0:0

Štvrťfinále:

MFK Ružomberok – FC Petržalka 2:0
Góly: 
D. Kondula, Lopušek

Semifinále:

MFK Ružomberok – FC Košice 0:1

Zápas o tretie miesto:

MFK Ružomberok – SK Sigma Olomouc 0:2

Peter Tomko (asistent trénera MFK Ružomberok U15): Cez víkend sme sa zúčastnili už 4. ročníka kvalitne obsadeného medzinárodného turnaja aj za účasti dvoch tímov z Čiech - Sigma Olomouc a 1. FC Slovácko, ako aj slovenských tímov Spartak Trnava, FC Petržalka, FC Košice, Zemplín Michalovce a FK Poprad. Mali sme možnosť odohrať veľa dobrých zápasov. Chalani v každom stretnutí ukázali obrovský potenciál. Ďakujeme organizátorom za pozvanie a tešíme sa na ďalší ročník.“

U13 víťazom turnaja v Švošove

Náš klub zorganizoval turnaj mladších žiakov U13 v Švošove, ktorého sa okrem ružomberského výberu zúčastnili aj Tatran Prešov, Karlova Ves a Inter Bratislava. Prvé miesto na tomto podujatí obsadil MFK Ružomberok U13.

Prípravkári absolvovali kemp v Liskovej

Počas minulého týždňa mali naši prípravkári na programe kemp v Liskovej, kde pod vedením ružomberských mládežníckych trénerov zdokonalovali svoje futbalové schopnosti. Tento kemp je každoročnou súčasťou letnej prípravy.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK