14.8.2020

Preview: V sobotu doma privítame Sereď

V sobotu 15. augusta 2020 o 19:00 odohrá Ružomberok domáci zápas tretieho kola Fortuna ligy so Sereďou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža sa v minulom kole predstavila v Trnave, kde prehrala 1:3 a v tabuľke má tak po úvodných dvoch kolách jeden bod. Boli tam pasáže, ktoré boli v mojich očiach veľmi pekné, ale nič z nich nebolo, lebo zápas sa skončil výsledkom 3:1 pre súpera. Takže dojmy sú nakoniec z celkového pohľadu zlé,“ vrátil sa tréner k zatiaľ poslednému duelu.

Ako už bolo avizované, Ružomberok počas tohto týždňa opustil Filip Twardzik. Naopak, pod Čebraťom definitívne zostal 23-ročný útočník Martin Boďa. Je to mladý, dobre stavaný, šikovný chlapec z Martina. Mal som ho dlhé roky pod drobnohľadom a v posledných mesiacoch ma presvedčil, že by to bolo dobré s ním skúsiť v prvej lige, lebo je to šikovný futbalista, ktorý vie dať gól, čo nám v Ružomberku chýba,“ povedal Ján Haspra na adresu novej tváre v ružomberskom drese.

V sobotu čaká na Liptákov súboj so Sereďou. Tento tím vstúpil do ligy vysokou prehrou s Dunajskou Stredou 0:6. Následne si však v druhom kole výrazne zlepšil reputáciu, keď zdolal Senicu 4:0 a získal prvé tri body v novom ročníku. Sereď sa rýchlo otriasla z prehry v Dunajskej Strede. Podala veľmi dobrý výkon v zápase so Senicou. To, že by prišla v zlej nálade neprichádza do úvahy. Napravila si ju zápasom so Senicou. Bude to ťažký, náročný súper a bude to ešte o to ťažšie, že musíme získať tri body,“ vyjadril sa šéf ružomberského realizačného tímu pred súbojom so súperom, s ktorým Ruža v minulej sezóne v lige dvakrát remizovala a zdolala ho v štvrťfinále Slovnaft Cupu 2:0.

Do sobotného stretnutia nebudú môcť zo zdravotných dôvodov zasiahnuť Matej Madleňák, Ladislav Almási a Tomáš Bobček. Hráči budú opäť potrebovať vašu podporu z hľadiska. Pokiaľ sa vám ale nedá zúčastniť zápasu, môžete ho sledovať v priamom prenose na Huste.tv TU a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý nájdete TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK