17.8.2020

Preview: Do nového ročníka Slovnaft Cupu vstúpime v Lipanoch

V utorok 18. augusta 2020 o 17:00 vstúpi Ružomberok do nového ročníka Slovnaft Cupu, keď sa v druhom kole predstaví na pôde klubu ŠK Odeva Lipany. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža cez víkend odohrala tretie kolo Fortuna ligy, v ktorom doma privítala Sereď. Mužstvo spod Čebraťa si vypracovalo viaceré príležitosti na skórovanie, lenže ani jednu nepremenilo a tak sa stretnutie skončilo remízou 0:0. Liptáci majú po úvodných troch kolách na svojom konte dva body a v ligovej tabuľke im momentálne patrí jedenásta pozícia. Divák znalý ružomberských pomerov si musel všimnúť, že nastúpili šiesti hráči, ktorí ešte nedávno hrali dorasteneckú ligu. Takže na to, že sme nastúpili v takom mladom zložení to s herným prejavom nebolo zlé, len tie šance musíme premieňať,“ zhodnotil tréner uplynulé stretnutie.

Pri skladaní ofenzívy mal ružomberský lodivod neľahkú úlohu. Okrem už dlhodobejšie zranených futbalistov napokon nemohli nastúpiť ani Martin Regáli a Štefan Gerec. Ako vyzerá súčasná situácia? Ladislav Almási s Tomášom Bobčekom sa už začínajú zapájať do tréningového procesu, takže už sa to hádam zlepší. Štefan Gerec bude k dispozícii,“ prezradil Ján Haspra, ktorému momentálne ešte chýbajú Martin Regáli, Ladislav Almási, Tomáš Bobček a aj obranca Matej Madleňák.

V utorok čaká Ružomberok druhé kolo Slovnaft Cupu na pôde klubu ŠK Odeva Lipany. Súper z mesta s približne 6 500 obyvateľmi z okresu Sabinov v úvodných štyroch kolách 3. ligy Východ trikrát vyhral, raz remizoval a s desiatimi bodmi mu patrí priebežná tretia pozícia. V prvom kole Slovnaft Cupu po výhre 4:1 vyradil TJ Dvorníky-Včeláre.

Aj druhé kolo sa hrá na jedno stretnutie a ak sa nerozhodne počas riadnej hracej doby, na rad prídu pokutové kopy. Ružomberčania potrebujú potvrdiť úlohu favorita, ale už sa nejeden tím presvedčil, že Lipany sú doma nepríjemný súper. Minulý rok nad nimi vyhrala v pohárovej súťaži Žilina 1:0. Ružomberok sa v Pohári stretol s týmto súperom v roku 2010 a zvíťazil gólom Tomáša Ďubeka z 81. minúty 1:0. „Ku každému zápasu s takýmto tímom musíme pristúpiť tak, aby súper nemal šancu. Kvalita je na našej strane. Keď k zápasu pristúpime stopercentne, nemal by byť problém. V každom prípade tam ideme podať stopercentný výkon,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Liptáci by radi prešli nielen cez prvú prekážku, ale následne chcú zopakovať minulosezónnu úspešnú cestu Slovnaft Cupom, kedy sa štvrtýkrát v klubovej histórii prebojovali až do finále, v ktorom podľahli Slovanu Bratislava 0:1. Ruža má na svojom konte v tejto súťaži celkovo jedno prvenstvo a tri druhé miesta. V minulej sezóne sme vďaka Poháru prežili krásne chvíle. Chceli by sme si ich pripomenúť aj v tomto ročníku,“ odhodlane dodal Ján Haspra.

Stretnutie budete môcť sledovať v priamom prenose na Futbalnet.tv TU a pripravený je aj textový prenos na Onlajny.eu TU.

Foto: Michal Straka

ZDIEĽAJ ČLÁNOK