21.8.2020

Preview: V sobotu sa predstavíme v Nitre

V sobotu 22. augusta 2020 o 19:00 odohrá Ružomberok zápas štvrtého kola Fortuna ligy s domácou Nitrou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ružomberčania mali počas tohto týždňa odohrať druhé kolo Slovnaft Cupu s Lipanmi, no podobne ako viaceré iné súboje aj tento duel bol preložený z dôvodu pozitívneho testu hráča Slovana Bratislava na COVID-19 a po následnom testovaní, ktoré odhalilo po jednom prípade ochorenia aj v Trenčíne a Seredi, taktiež došlo k odkladu troch súbojov najbližšieho kola Fortuna ligy. Kluby sa tak opäť ocitajú v nepríjemnej situácii. Vnímam to tak, že situácia sa nám trochu komplikuje. Bojím sa, že z toho opäť vznikne nejaká nepríjemnosť, s ktorou sa budeme musieť vyrovnávať. Do radov športovcov to opäť vnesie apatiu, nechuť a obavy z budúcnosti,“ vyjadril sa k aktuálnej situácii ružomberský tréner.

Ruža má na svojom konte dva body a tak jej po úvodných troch kolách patrí v tabuľke jedenásta pozícia. Z nelichotivej priečky sa treba čím skôr posunúť vyššie. Liptáci budú mať na to príležitosť v sobotnom súboji s Nitrou, ktorá síce v prvom kole podľahla Slovanu Bratislava 0:5 a v treťom kole Dunajskej Strede 0:6, no v druhom kole otočila súboj so Žilinou dvomi gólmi nášho bývalého hráča Michala Faška a vyhrala nad Žilinou 2:1. Áno, utrpeli dve vysoké prehry, ale v Žiline hrali fakt dobre a ak zopakujú výkon so Žilinou, tak to bude nepríjemný zápas, s ktorým sa musíme vysporiadať víťazne,“ povedal tréner Ján Haspra.

Viacerí z maródov v ružomberskom mužstve sa už zapájajú do tréningového procesu, no do sobotného duelu ešte nezasiahnu. Šéfovi realizačného tímu preto zo zdravotných dôvodov nebudú k dispozícii Ladislav Almási, Tomáš Bobček, Dalibor Takáč, Martin Regáli a Matej Madleňák. Stretnutie môžete sledovať v priamom prenose na Huste.tv TU a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý nájdete TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK