26.8.2020

Preview: Ruža v Ženeve zabojuje o ďalšie účinkovanie v pohárovej Európe

Vo štvrtok 27. augusta 2020 o 20:15 odohrá Ružomberok v Ženeve prvé predkolo Európskej ligy so švajčiarskym klubom Servette FC.

Ruža mala počas víkendu na programe ligový súboj s domácou Nitrou. Najmä prvý polčas nevyšiel herne mužstvu spod Čebraťa podľa predstáv. Po zmene strán však hostia zvýšili aktivitu a v 51. minúte ich poslal do vedenia Marek Zsigmund. Následne mali Liptáci viaceré šance na zveľadenie náskoku. Tie však nevyužili a tak ich v závere potrestal Michal Faško gólom na konečných 1:1. Ružomberok má po štyroch kolách na svojom konte tri body a v nekompletnej tabuľke Fortuna ligy mu patrí priebežná deviata pozícia. Je to škoda. Napriek tomu, že sme nehrali dobre, tak sme boli blízko k víťazstvu, ale ušlo nám v poslednej chvíli. Boli sme z toho smutní, ale už nás to prešlo. Už sa sústredíme na štvrtkový zápas,“ zhrnul tréner.

Vo štvrtok čaká Ružomberčanov dôležitý zápas – prvé predkolo Európskej ligy na štadióne ženevského klubu Servette FC, ktorý v minulom ročníku najvyššej švajčiarskej súťaže obsadil štvrtú pozíciu. Táto sezóna Európskej ligy je výnimočná vo viacerých ohľadoch. Predkolá sa hrajú len na jediný zápas a výhodu domáceho prostredia má súper. Pekný štadión s kapacitou pre viac ako 30-tisíc fanúšikov bude žiaľ zívať prázdnotou, pretože všetky stretnutia sa musia hrať bez prítomnosti divákov. Aké sú pocity v ružomberskej výprave pred duelom so 17-násobným majstrom Švajčiarska a 7-násobným víťazom Švajčiarskeho pohára? Pocity sú dobré. Každý hráč musí podať stopercentný výkon a v tom prípade môžeme prekvapiť,“ povedal Ján Haspra.

Liptáci štartovali v Európskej lige aj minulý rok, kedy v dvojzápase nestačili na bulharský klub Levski Sofia a podľahli mu doma aj na súperovom trávniku rovnakým výsledkom 0:2. Najmä v odvete sa futbalisti spod Čebraťa prezentovali viacerými nádejnými akciami, no bez gólového efektu. Čo bude potrebné tento rok zmeniť aby sa neopakoval scenár z predchádzajúcej sezóny? Vo futbale netreba nikdy nič meniť, akurát musíme zlepšiť efektivitu, ktorú tak často spomíname. Kto dá viac gólov ako súper postupuje ďalej. Musíme vychádzať z tejto futbalovej pravdy a musíme sa snažiť dať viac gólov ako súper,“ zamyslel sa šéf ružomberského realizačného tímu.

Seniorské mužstvo absolvovalo pred cestou do Ženevy už štvrté testovanie na ochorenie COVID-19, pričom všetky odobrané vzorky boli aj tentokrát negatívne. Ďalšou potešiteľnou správou je, že v stredu ráno do Švajčiarska odcestovali aj útočníci Tomáš Bobček a Ladislav Almási, ktorých posledné mesiace trápili zdravotné problémy. Tréneri napriek tomu žiaľ ani tentokrát nebudú mať k dispozícii kompletný káder. Zo zdravotných dôvodov nebudú môcť do náročného duelu zasiahnuť Lukáš Kojnok, Martin Regáli a Tihomir Kostadinov.

Duel bude vysielať v priamom prenose RTVS, pričom stretnutie môžete sledovať na webe www.rtvs.sk a druhý polčas aj na Dvojke. Onlajny.eu pripravujú zo zápasu textový prenos, ktorý nájdete TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK