29.8.2020

Preview: „Všetko podriadime tomu, aby sme získali tri body“

V nedeľu 30. augusta 2020 o 19:00 odohrá Ružomberok domáci zápas piateho kola Fortuna ligy s klubom FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža vo štvrtok štartovala v Európskej lige, keď v prvom predkole odohrala duel na štadióne ženevského klubu Servette FC, ktorému podľahla 0:3 a s pohárovou Európou sa musela veľmi rýchlo rozlúčiť. Prevláda smútok, lebo sme nesplnili to, čo sme si predsavzali. Chceli sme so súperom odohrať rovnocennejšiu partiu, ale to sa nám nepodarilo. Najväčší problém bol, že sme boli moc ustráchaní,“ zhodnotil stretnutie šéf ružomberského realizačného tímu.

Do súboja vo Švajčiarsku už zasiahli aj traja futbalisti, ktorých doteraz trápili dlhodobejšie zdravotné problémy – obranca Matej Madleňák a útočníci Ladislav Almási a Tomáš Bobček. Bolo vidno, že ešte nie sú rozohraní. Takže ešte to istý čas potrvá, kým budú v optimálnej forme,“ povedal Ján Haspra.

Ružomberčanov čaká v nedeľu domáce stretnutie piateho kola Fortuna ligy s Pohroním, ktoré v aktuálnej sezóne potrápilo všetkých svojich doterajších súperov, pričom raz tesne prehralo s Dunajskou Stredou, dvakrát remizovalo a naposledy zdolalo Žilinu 2:1. S piatimi bodmi sa nachádza v neúplnej ligovej tabuľke na priebežnom piatom mieste. Liptáci na rozdiel od svojho súpera ešte nevyhrali a s tromi bodmi im patrí deviata pozícia. Musíme zvíťaziť, lebo keby sme nezvládli tento zápas, dostali by sme sa do problémov. Takže všetko podriadime tomu, aby sme získali tri body,“ skonštatoval tréner.

Do nedeľného súboja nebudú môcť zo zdravotných dôvodov zasiahnuť Lukáš Kojnok, Tihomir Kostadinov a Martin Regáli. Hráči budú opäť potrebovať vašu podporu z hľadiska. Pokiaľ sa nemôžete zúčastniť stretnutia, môžete ho sledovať v priamom prenose na Huste.tv TU a pripravený je aj textový prenos na Onlajny.eu TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK