31.8.2020

Matúš Macík: „Vždy som radšej, keď mám viac roboty“

V nedeľu 30. augusta 2020 odohral Ružomberok domáci zápas piateho kola Fortuna ligy, v ktorom remizoval s Pohroním 0:0. Po stretnutí sme sa rozprávali s brankárom Matúšom Macíkom.

Liptáci si opäť počas stretnutia vypracovali viaceré šance na skórovanie a najmä po zmene strán zatlačili svojho súpera, no žiaľ rovnako ako v predchádzajúcom domácom súboji so Sereďou, aj tentokrát bez gólového efektu. Po piatich kolách má Ruža najmä kvôli slabej streleckej potencii na svojom konte len štyri body a na rad prichádza reprezentačná prestávka. Takýto zápas musíme zlomiť. Aj dnes sme videli, že sa natrápime na gól. Mali sme dostatok šancí, ktoré sa mohli skončiť gólom. Bohužiaľ nedostaneme sa do finálnej fázy, kde už by sme zakončili na bránu. S týmto sa trápime od začiatku sezóny, ale máme toho dosť. Od reštartu súťaží máme odohraných hádam najviac zápasov zo všetkých mužstiev v lige. Takže máme toho veľa. Teraz nám padne vhod pauza. Trošku zregenerujeme, oddýchneme. Verím, že sa dobre naladíme na Dunajskú Stredu a že to už konečne zlomíme,“ povedal ružomberský gólman.

Súper hrozil prevažne z protiútokov. Matúš Macík čelil viacerým streleckým pokusom. Najbližšie ku gólu mal po zmene strán Bon-Fils Caleb Bimenyimana, ktorého strela sa obtrela o spojnicu a svoje kvality preukázal brankár tímu spod Čebraťa najmä, keď skrotil zakončenie Jamesa Michaela Weira a vyrazil veľmi nebezpečnú strelu Patrika Blahúta. „V posledných zápasoch som nemal moc roboty. Mal som tam jednu, dve strely. Teraz som tam mal prácu navyše. Takže ja som len spokojný. Vždy som radšej, keď mám viac roboty, ako menej,“ prezradil Matúš Macík.

V závere nadstaveného času Ladislav Almási poslal loptu pred bránu, lenže ani Matúš Kmeť, ktorý mal šancu už aj predtým, keď jeho prudkú strelu v 70. minúte vyrazil Tomáš Jenčo, ani následne Matej Kochan, neprestrelili obranné hradby v modro-žltých dresoch. „Kúsok šťastia a mohlo to tam padnúť. Potom by sme sa radovali a mali by sme tri body. Takto máme len jeden a sme sklamaní,“ skonštatoval Matúš Macík.

Po reprezentačnej prestávke čaká na Liptákov duel v Dunajskej Strede, ktorá je zatiaľ stopercentná. V piatich dueloch získala pätnásť bodov a v Európskej lige postúpila do druhého predkola. Na druhej strane Ruža v minulej sezóne zlomila negatívnu sériu práve na Žitnom ostrove a odštartovala víťazné ťaženie na trávnikoch súperov. Presne nad týmto sme uvažovali aj my. Akurát sme si vraveli v kabíne to isté, že to treba zopakovať a chytiť sa tam. Hrá sa tam dobre. S lepšími súpermi je to iné, je to otvorené. Vieme s nimi hrať lepšie. Bohužiaľ zatiaľ sa nám to nedarí smerom dopredu. V zápase s Pohroním môžeme byť spokojní aspoň s defenzívou. Chlapci hrali vzadu výborne. Ešte to zlepšiť a natrénovať smerom dopredu a podľa mňa to bude dobre,“ dodal strážca ružomberskej svätyne.

Foto: Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK