11.9.2020

Preview: V sobotu nás čaká zatiaľ stopercentný súper

V sobotu 12. septembra 2020 o 19:00 odohrá Ružomberok zápas šiesteho kola Fortuna ligy na štadióne Dunajskej Stredy. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Počas reprezentačnej prestávky boli súčasťou slovenskej „dvadsaťjednotky“ traja ružomberskí futbalisti – Ivan Krajčírik, Alexander Mojžiš a Adam Brenkus. Realizačný tím klubu spod Čebraťa navyše v tomto výbere zastupoval lekár František Rigo. Kvalifikačné súboje so Švajčiarskom najstaršiemu mládežníckemu reprezentačnému celku nevyšli podľa predstáv, keď prehral na súperovej pôde 1:4 a doma 1:2. Naši hráči nedostali na trávniku veľa priestoru. Ako jediný si pripísal štart Adam Brenkus, ktorý prišiel v prvom súboji do hry v 71. minúte. Teší nás, že boli nominovaní. Minutáž nemali, zrejme je v tom mužstve veľká konkurencia, ale základ je, že patria do toho výberu a pevne verím, že sa časom presadia,“ povedal tréner.

Ostatní futbalisti naplno zaberali v centre dolného Liptova. Zvyšok tímu trávil minulý týždeň spolu tréningovým procesom, ktorý bol zameraný na rozvoj kondičnej stránky nášho mužstva, lebo predtým na to nebolo kedy. Takže sme trochu dobehli to, čo sme zameškali počas koronakrízy. Tento týždeň je už klasický ako každý iný týždeň keď je sezóna,“ prezradil Ján Haspra.

Ruža má po úvodných piatich kolách na svojom konte štyri body a v nekompletnej ligovej tabuľke jej patrí priebežná deviata pozícia. Liptáci zatiaľ doplácajú najmä na nevyužívanie gólových príležitostí. „Stále to trénujeme. Stále sme len na ceste. Snažíme sa to stále zdokonaľovať. Bude to stáť veľa potu a nervov, ale raz sa dostaneme do toho bodu, že budeme premieňať šance,“ vyjadril sa šéf ružomberského realizačného tímu.

Tento víkend pokračuje Fortuna liga šiestym kolom a Ružomberok cestuje do Dunajskej Stredy. Súper zo Žitného ostrova doteraz v novom ročníku vyhral všetko čo sa dalo. Po piatich kolách sa nachádza na čele súťaže so ziskom 15 bodov a postúpil aj do druhého predkola Európskej ligy. Momentálna forma hovorí jasne v prospech Dunajskej Stredy, na druhej strane Ruža sa v minulej sezóne chytila práve víťazstvom na juhu Slovenska a cez tento klub prešla v semifinále Slovnaft Cupu. V sobotu hráme u súpera, ktorý patrí medzi favoritov tohtoročného ligového pelotónu. Vždy sa tam hrá dobre. Bude to zrejme s menším počtom divákov, čo nás trošku mrzí, pretože tam sa hrá vždy dobre, je tam pekná atmosféra. Bude to veľmi náročný zápas, ktorý keby sa nám podarilo zvládnuť, sezóna by sa mohla zmeniť k lepšiemu,“ povedal Ján Haspra.

Ružomberčanov od úvodu sezóny trápia aj zdravotné problémy viacerých hráčov. Ako vyzerá aktuálna situácia? Zdravotný stav sa zlepšuje. Už postupne všetci trénujeme, ale Lukáš Kojnok, Tihomir Kostadinov a Martin Regáli ešte nebudú môcť hrať,“ prezradil lodivod tímu spod Čebraťa.

Stretnutie bude vysielať v priamom prenose Orange Sport a aj internetová televízia Huste.tv TU. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK