14.9.2020

Preview: Ružomberok vstupuje do nového ročníka Slovnaft Cupu

V utorok 15. septembra 2020 o 16:00 odohrá Ružomberok druhé kolo Slovnaft Cupu na pôde klubu ŠK Odeva Lipany. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža sa mohla na pohárový súboj naladiť cenným výsledkom z doposiaľ nezdolanej Dunajskej Stredy, kde po prvom polčase vyhrávala gólom Ladislava Almásiho 1:0 a navyše mala od vylúčenia Jannika Müllera, ku ktorému došlo v 34. minúte, početnú výhodu. Po zmene strán však rýchlo po sebe trikrát inkasovala a aj keď Liptákov pohotovo vrátil do stretnutia kontaktným gólom Matúš Kmeť, hostia prehrali 2:3 a zo Žitného ostrova odchádzali naprázdno. V doterajších šiestich kolách získali štyri body a v ligovej tabuľke im patrí desiata priečka. Doteraz ma to mrzí. Je to veľká škoda, pretože ten zápas sme mali výborne rozohraný. V prvom polčase podali hráči vynikajúci výkon, ale druhý polčas sme nezvládli a to ma mrzí,“ zamyslel sa tréner.

V utorok čaká Ružomberok duel druhého kola Slovnaft Cupu na pôde klubu ŠK Odeva Lipany, ktorý sa mal podľa pôvodného plánu odohrať už v auguste, no napokon bol preložený na polovicu septembra. Súper z mesta s približne 6 500 obyvateľmi z okresu Sabinov pôsobí v 3. lige Východ, kde cez víkend presvedčivo zdolal FK Sobrance-Sobranecko 6:0. Lipany doteraz získali osemnásť bodov, v tabuľke sa nachádzajú na priebežnom druhom mieste a na prvé Humenné strácajú štyri body. V prvom kole Slovnaft Cupu po výhre 4:1 vyradili TJ Dvorníky-Včeláre. Je to nepríjemný súper. Lipany majú celkom zaujímavé mužstvo. Tieto zápasy sú vždy nevyspytateľné, pretože tí súperi nemajú čo stratiť. Dajú do toho všetko. Aj my musíme dať do toho všetko a postúpiť,“ vyjadril sa na adresu súpera Ján Haspra.

Aj druhé kolo sa hrá na jedno stretnutie a ak sa nerozhodne počas riadnej hracej doby, na rad prídu pokutové kopy. Ružomberčania potrebujú potvrdiť úlohu favorita, ale už sa nejeden tím presvedčil, že Lipany sú doma nepríjemný súper. Minulý rok nad nimi vyhrala v pohárovej súťaži Žilina 1:0. Ružomberok sa v Pohári stretol s týmto súperom v roku 2010 a zvíťazil gólom Tomáša Ďubeka z 81. minúty 1:0.Súper má domáce prostredie. Tieto faktory budú proti nám, ale musíme sa s tým vysporiadať a nedať súperovi šancu,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Víťaz duelu si v treťom kole zmeria sily s Tatranom Prešov. Do utorňajšieho zápasu nebudú môcť zo zdravotných dôvodov zasiahnuť Alexander Mojžiš, Lukáš Kojnok, Tihomir Kostadinov, Martin Regáli a Tomáš Bobček. Aktuálny stav stretnutia môžete sledovať prostredníctvom Onlajny.eu – TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK