20.9.2020

Ladislav Almási s prvým hetrikom vo Fortuna lige

V sobotu 19. septembra 2020 si Ružomberok pripísal prvé víťazstvo v aktuálnom ročníku Fortuna ligy, keď v súboji siedmeho kola doma zdolal Michalovce 4:0. Na výhre sa tromi gólmi podieľal útočník Ladislav Almási.

Prvý gól stretnutia padol v 13. minúte, kedy Dalibor Takáč našiel centrom z priameho kopu Ladislava Almásiho a ten hlavou upratal loptu do siete. Šesť minút pred koncom prvého polčasu Matej Kochan vysunul Petra Ďungela, ktorý svoj samostatný nájazd zakončil strelou pomedzi nohy brankára. Po úvodnom dejstve schádzali Liptáci z trávnika za priaznivého stavu 2:0. Michalovce boli nepríjemné, súbojové. Strašne nás kopali, ale my sme im nič nedarovali. Dali sme rýchly gól a potom sme už kontrolovali zápas,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom 99.

Po zmene strán najskôr Ladislav Almási strelil svoj druhý gól, kedy výborne zareagoval na dlhý výkop Matúša Macíka, prešprintoval obrancov a zvýšil na 3:0. V 62. minúte nevyšiel vstup do duelu striedajúcemu hráčovi hostí Martinovi Kolesárovi, keď ho krátko po príchode do hry obral o loptu pred bránou aktívny Ladislav Almási a pohotovo ju poslal do brány, vďaka čomu sa pod sektorom ružomberského fanklubu mohol naplno tešiť z hetriku. Som veľmi šťastný aj keď teraz to na mne nevidno. Som unavený a je strašná zima, ale bol to môj prvý hetrik vo Fortuna lige, takže sa veľmi teším,“ spokojne konštatoval trojgólový strelec.

Za stavu 4:0 párkrát pohrozili hostia najmä prostredníctvom Ricarda Antonia Phillipsa, na druhej strane mali aj Ružomberčania šance na ešte výraznejšie zvýšenie náskoku. Výsledok sa už ale nezmenil a po výhre rozdielom štyroch presných zásahov vládla v domácej kabíne spokojnosť. Pre tím spod Čebraťa to bolo v siedmom kole prvé víťazstvo v aktuálnom ročníku.„Už sme potrebovali výhru. Nemrzelo by nás to ani keby sme vyhrali 1:0. Teším sa z výhry. Aj pre mňa to bol asi životný zápas, keďže som dal hetrik,“ povedal Ladislav Almási.

Liptáci prežívajú po sérii slabších výsledkov priaznivý týždeň. Najskôr v utorok zdolali v Slovnaft Cupe Lipany 4:0 a následne v lige zvíťazili rovnakým rozdielom nad Michalovcami. Obzvlášť spokojný môže byť Ladislav Almási, keďže raz skóroval aj v pohárovom stretnutí. „Tento týždeň som dal štyri góly, celkovo behom dvoch týždňov už päť gólov, takže týždeň vyšiel aj mne aj tímu. Teraz na Slovan ideme tiež s tým, aby sme bodovali,“ zamyslel sa ružomberský útočník.

Po výhre nad Michalovcami má Ruža na svojom konte sedem bodov a pohľad na tabuľku začína byť o niečo priaznivejší, no naďalej treba zbierať body. Najbližšie však na zverencov trénera Jána Haspru nečaká nič ľahké, keď sa budúcu sobotu o 19:00 predstavia na štadióne Slovana Bratislava. „Keďže Slovan teraz vypadol z Európskej ligy, tak asi tam tiež nie je všetko v poriadku. Ideme tam s tým aby sme bojovali a bodovali. Tešíme sa na ten zápas,“ optimisticky dodal Ladislav Almási.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK