25.9.2020

Preview: V sobotu hráme na štadióne Slovana Bratislava

V sobotu 26. septembra 2020 o 19:00 odohrá Ružomberok na Tehelnom poli ôsme kolo Fortuna ligy so Slovanom Bratislava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

V minulom kole sa Ružomberčania tešili z prvého víťazstva v novom ročníku, keď doma zdolali Michalovce 4:0. Ruža má po tomto meraní síl na svojom konte sedem bodov a poskočila na siedmu pozíciu, pričom rovnaký bodový zisk patrí aj ôsmemu Trenčínu a deviatemu Pohroniu. Naopak, na šiestu Nitru stráca jediný bod. „Zápas nás veľmi potešil najmä výsledkom aj keď herne tam ešte boli niektoré veci, ktoré musíme zlepšiť. Samozrejme trojbodový zisk nám veľmi pomohol či už v nálade v kabíne alebo v umiestnení v tabuľke,“ spomenul si na uplynulý duel šéf ružomberského realizačného tímu.

Posledné súboje vyšli najmä Ladislavovi Almásimu, ktorý v šiestom kole skóroval v Dunajskej Strede, následne sa raz presadil aj v pohárovom zápase s Lipanmi a minulý víkend zaznamenal s Michalovcami hetrik. „Som šťastný, že sa mu to podarilo a že máme v mužstve aspoň jedného hráča, ktorý sa strelecky prebúdza. Ostatní sa k nemu pridajú, keď im bude pekným vzorom a mužstvo sa zrejme bude v krátkom čase zlepšovať,“ pochválil Ján Haspra svojho zverenca.

Tento týždeň nahliadli do tréningového procesu Áčka traja hráči zo staršieho dorastu U19 – obranca Dominik Caltík, stredopoliar Jakub Rakyta a útočník Adrián Macejko. Záujem trénerov seniorského výberu si vyslúžili svojimi výkonmi v dorasteneckom drese. „Veľmi milo ma prekvapili. Ich počínanie si na ihrisku a s chlapcami v tréningovom procese bolo veľmi dobré. Budeme v tom pokračovať,“ prezradil tréner.

Túto sobotu sa Liptáci predstavia na štadióne Slovana Bratislava. V klube z hlavného mesta nedávno došlo k pomerne prekvapivej trénerskej výmene, keď Jána Kozáka ml. nahradil Darko Milanić. Mužstvo následne po výsledku 1:1 a penaltovom rozstrele nepostúpilo v druhom kole Európskej ligy cez fínsky tím KuPS Kuopio. Belasí v poslednom ligovom kole remizovali v Žiline 2:2. So ziskom 13 bodov im patrí priebežná druhá pozícia a na prvú Dunajskú Stredu strácajú osem bodov. K dobru však ešte majú súboj so Senicou. „Prežívajú menšiu krízu, ale oni sa z toho veľmi rýchlo dostanú a budú znova presne tam, kde boli minulý rok,“ vyjadril sa na adresu súpera Ján Haspra.

V minulej sezóne sa Ružomberok stretol s úradujúcim držiteľom double štyrikrát. V domácom ligovom súboji remizoval 1:1. Krok s ním držal aj v dvoch vonkajších ligových dueloch a vo finále Slovnaft Cupu, lenže vo všetkých prípadoch prehral 0:1. Aký recept by mohol byť účinný na favorizovaný tím, ktorého vieme potrápiť, no nedarí sa nám s ním bodovať? „Na nich by mohol platiť gól. Gól v ich bráne je pre nich vždy momentom, ktorý ich prekvapí, takže my by sme tiež chceli zaskočiť Slovan tým, že sa strelecky presadíme a zobrať si z Bratislavy minimálne jeden bod,“ predostrel svoje plány lodivod tímu spod Čebraťa.

Do sobotného duelu nebudú môcť zo zdravotných dôvodov zasiahnuť Alexander Mojžiš, Tihomir Kostadinov, Adam Brenkus a Tomáš Bobček. Stretnutie bude vysielať v priamom prenose internetová televízia Huste.tv, ktorý môžete sledovať TU a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten nájdete TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK