28.9.2020

Preview: V utorok odohráme pohárový duel s Tatranom Prešov

V utorok 29. septembra 2020 o 15:30 odohrá Ružomberok tretie kolo Slovnaft Cupu na pôde Tatranu Prešov. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ružomberok sa cez víkend predstavil na Tehelnom poli, kde odohral ôsme kolo Fortuna ligy a prehral so Slovanom Bratislava 0:5. Liptáci majú na svojom konte sedem bodov. V najvyššej súťaži sa nachádzajú na priebežnej deviatej pozícii, pričom rovnaký bodový zisk patrí aj ôsmemu Trenčínu, desiatemu Pohroniu a jedenástym Michalovciam. Posledná Senica stráca na spomínané mužstvá dva body. V poslednej dobe nie sme jediné slovenské mužstvo, ktoré utrpelo vysokú porážku. Všetky ostatné mužstvá sa z tých faciek prebrali, takže musíme aj my zareagovať podobne. Musíme vyhodnotiť čo bolo v zápase zlé a už sa to nesmie nikdy v budúcnosti opakovať. Našťastie máme hneď v utorok ďalší zápas v Prešove. Ten musíme zvládnuť a dostať sa z tejto miernej krízy, ktorú máme teraz po sobote,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

V utorok čaká na mužstvo spod Čebraťa tretie kolo Slovnaft Cupu, v ktorom ho na svojom trávniku privíta Tatran Prešov. Najstarší slovenský futbalový klub založený v roku 1898 sa aktuálne nachádza v 3. lige Východ, kde sa na pohárový duel naladil presvedčivým víťazstvom nad Krompachmi 6:0. Na svojom konte má 25 bodov a patrí mu priebežné druhé miesto. Prešovčania strácajú na prvé Humenné jedno víťazstvo a doteraz získali o bod viac ako tretie Lipany, ktoré boli predchádzajúcim ružomberským pohárovým súperom. Je to športová tragédia, že v takom meste ako je Prešov nie je najvyššia futbalová liga. Momentálne sú v nižších súťažiach, čo mi je ľúto. Dúfam, že sa čím skôr prebojujú tam, kam patria. Samozrejme my chceme v každom prípade zvíťaziť. Súper je momentálne v tretej lige, takže nemôžeme si dovoliť nič iné, len postúpiť,“ skonštatoval Ján Haspra, ktorému zo zdravotných dôvodov chýbajú Alexander Mojžiš, Tihomir Kostadinov, Adam Brenkus a Tomáš Bobček.

Tatran Prešov doteraz rovnako ako Ružomberok (2006) raz získal Slovenský pohár a to v roku 1992. Na druhej priečke sa v tejto súťaži umiestnil štyrikrát (1973, 1985, 1994 a 1997), čiže má o jednu striebornú medailu viac ako Liptáci (2001, 2018, 2020). Pri svojej púti prebiehajúcim ročníkom Slovnaft Cupu prešiel cez OŠK Fintice a Slovan Sabinov. Aj tretie kolo sa hrá na jedno stretnutie a pokiaľ sa nerozhodne o víťazovi v riadnom hracom čase, na rad príde penaltový rozstrel. Aktuálny stav stretnutia sa dozviete z textového prenosu na Onlajny.eu, ktorý môžete sledovať TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK