4.10.2020

Matúš Kmeť svoj víťazný gól nevidel

Ružomberok v domácom stretnutí deviateho kola Fortuna ligy zvíťazil nad Zlatými Moravcami 2:1. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity Matúš Kmeť, ktorého gól sa napokon ukázal ako víťazný.

Ruža išla do vedenia v 35. minúte, kedy Ladislav Almási výborne naložil s loptou od Dalibora Takáča, obišiel brankára a dokopol ju do brány. Krátko po zmene strán našiel Ladislav Almási spätnou prihrávkou Matúša Kmeťa a ten peknou strelou pod brvno z vnútra veľkého vápna zvýšil domáci náskok na 2:0. Ak vám mám povedať pravdu, ja som ani nevidel ako to dopadlo, lebo hneď ma atakoval hráč, spadol som. Len som počul spoluhráčov kričať a oslavovať, tak som vedel, že je to tam a som za to vďačný. Musím si ešte pozrieť ako vyzeral,“ spomínal si futbalista obliekajúci dres s číslom štyri na gólový moment.

V ďalšom priebehu druhého dejstva sa na trávniku viackrát iskrilo. Dochádzalo k viacerým tvrdým súbojom a po faule Antona Slobodu na Timoteja Múdreho sa zápas skončil pre obidvoch aktérov tohto stretu. Hráč hostí videl po druhej žltej červenú kartu a ružomberský futbalista musel striedať. Zlaté Moravce nám nič nedarovali. Išli tvrdo do každého súboja. Prvý polčas sa trošku vynervovali. Druhý polčas dohrávali každý súboj. Bola to taká kopaná. Viacerí hráči sú zranení. Či Timo Múdry so zraneným členkom, Kochana dosť pookopávali. Takže musíme si dať tie šrámy dokopy cez reprezentačnú prestávku a dúfam, že to bude všetko fajn,“ povedal Matúš Kmeť.

Cez početnú výhodu o jedného hráča mali Liptáci niekoľko možností na tretí gól. Štefan Gerec v šanci namieril tesne vedľa a zakončenia striedajúcich hráčov Tihomira Kostadinova aj Martina Regáliho zneškodnil brankár Adrián Chovan. V samom závere sa na opačnej strane presadil Peter Čögley. Zápas sa skončil 2:1 a ako víťazný gól sa ukázal presný zásah Matúša Kmeťa. Po stretnutí prichádza na rad reprezentačná prestávka. Člen širšieho kádra slovenskej „dvadsaťjednotky“ prežil v aktuálnej časti sezóny medzi reprezentačnými prestávkami úspešné obdobie s dvomi ligovými gólmi a jedným presným zásahom v Slovnaft Cupe. Darí sa mi, som z toho veľmi šťastný. Som rád, že aj dávam góly, ale hlavné je, že sme vyhrali. To je najdôležitejšie. Dúfam, že v tom budeme pokračovať aj po reprezentačnej prestávke,“ dodal stredopoliar tímu spod Čebraťa.

Foto: Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK