8.10.2020

Ladislav Almási zasiahol do víťazného zápasu SR “21“

Slovenská futbalová reprezentácia do dvadsaťjeden rokov odohrala vo štvrtok 8. októbra 2020 v Nitre kvalifikačné stretnutie s Azerbajdžanom.

V prvom polčase preverili brankára Šípoša streleckými pokusmi Bajramov a Oksuz, ale v oboch prípadoch predviedol nitriansky gólman úspešné zákroky. Na opačnej strane ihriska bol najbližšie ku gólu Strelec, lenže jeho hlavičku po rohovom kope vyrazil Ibrahimov.

V 61. minúte poslal mladých Slovákov do vedenia Tupta, ktorý gólovo zúročil peknú prihrávku od Suslova – 1:0. Už po piatich minútach ale získal Azerbajdžan priamy kop, po ktorom sa v šestnástke najlepšie zorientoval Celik a vyrovnal na 1:1. Po chvíli mohol Ďuriš opäť poslať domáci výber do vedenia, lenže jeho prudké zakončenie zneškodnil Ibrahimov.

V 76. minúte prišiel pri dvojnásobnom striedaní do hry aj ružomberský útočník Ladislav Almási. Slovenská „dvadsaťjednotka“ následne zatlačila svojho súpera. Dve nebezpečné strely Kadáka ešte zneškodnil brankár hostí, no v nadstavenom čase zahrával aktívny Suslov rohový kop, center sa napokon dostal až k Mesíkovi, jeho hlavička skončila aj s prispením Hajiliho v bráne a slovenský tím vyhral 2:1.

Okrem Ladislava Almásiho je súčasťou slovenského reprezentačného mužstva do dvadsaťjeden rokov aj brankár Ivan Krajčírik, ktorý nezasiahol do stretnutia. V realizačnom tíme náš klub zastupuje lekár František Rigo.

Slovensko “21“ - Azerbajdžan “21“ 2:1 (0:0)

Góly: 61. Tupta, 90.+ Mesík – 66. Mert Celik

Žlté karty: 40. Fabiš – 30. Kaplan, 45. Hajili, 50. Buludov, 78. Abduliazade, 87. Kökcu, 90.+ Celik

Rozhodovali: Horne Hagenes – Dale, Bashevkin (všetci Nórsko)

Slovensko “21“: Šípoš – Fabiš, Šulek, Mesík, Sluka – Strelec (87. Kadák), Pokorný (76. Bernát), Gono – D. Ďuriš, Tupta (76. ALMÁSI), Chobot (59. Suslov)

Azerbajdžan “21“: Ibrahimov – Buludov, Kaplan, Celik, Manafov – Abduliazade (81. Valizada), Kökcü (90+. Ahmadov), Hajili, Ekincier (81. Muradov)– Oksuz (69. Yildirim), Bajramov (69. Jafagulijev)

Foto: Rudolf Maškurica (archív)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK