14.10.2020

Tihomir Kostadinov odohral za Severné Macedónsko takmer celý duel

V stredu 14. októbra 2020 odohralo Severné Macedónsko domáce stretnutie Ligy národov s Gruzínskom. Tihomir Kostadinov nastúpil v základnej zostave a hral do 89. minúty.

Najväčšiu šancu úvodného dejstva mal v 42. minúte Pandev, ktorý hlavičkoval tesne vedľa. Osem minút po zmene strán si gruzínsky brankár Loria úspešne počínal pri nebezpečnej strele Nikolova. V 68. minúte prišla nepríjemná rana pre Severné Macedónsko, keď dostal červenú kartu gólman Dimitrievski za hru rukou mimo šestnástky. Po piatich minútach hráč hostí Katcharava v šanci napálil loptu do žrde a krátko na to Kvaratskhelia poslal Gruzínsko do vedenia 1:0. V 84. minúte Katcharava rozvlnil sieť, lenže jeho presný zásah neplatil pre ofsajd. Po troch minútach striedajúci brankár Siskovski zneškodnil strelu aktívneho Katcharavu. Napokon sa však body delili, pretože Zajkov bol faulovaný vo veľkom vápne a nariadený pokutový kop premenil Alioski. Stretnutie sa skončilo remízou 1:1. Viac informácií o zápase nájdete TU.

Severné Macedónsko počas tejto reprezentačnej prestávky postúpilo v boji o účasť na Majstrovstvách Európy cez Kosovo, ktoré zdolalo 2:1 a následne v Lige národov remizovalo v Estónsku 3:3 a dnes doma s Gruzínskom 1:1. Tihomir Kostadinov zasiahol do všetkých stretnutí. V meraní síl s Kosovom prišiel do hry v 88. minúte a v obidvoch dueloch Ligy národov nastúpil v základnej zostave. S Estónskom absolvoval na trávniku 76 minút a dnes s Gruzínskom 89 minút.

Foto: Rudolf Maškurica (archív)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK