16.10.2020

Preview: Po reprezentačnej prestávke cestujeme do Senice

V sobotu 17. októbra 2020 o 17:00 odohrá Ružomberok desiate kolo Fortuna ligy na štadióne Senice. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Počas reprezentačnej prestávky boli nominovaní na kvalifikačné zápasy SR “21“ brankár Ivan Krajčírik a útočník Ladislav Almási. Ružomberský gólman nezasiahol do stretnutí a Ladislav Almási nastúpil v 76. minúte do víťazného duelu s Azerbajdžanom 2:1 a pri tesnej prehre s favorizovaným Francúzskom 0:1 bol prítomný od 72. minúty. Za seniorský výber Severného Macedónska nastupoval Tihomir Kostadinov, ktorý odohral posledných osem minút vo víťaznom súboji s Kosovom 2:1 a následne nastúpil v základe v Lige národov s Estónskom (do 76. minúty) a s Gruzínskom (do 89. minúty). Súboj s Estónskom sa skončil 3:3 a s Gruzínskom 1:1. Dúfam, že aj ďalší hráči sa časom dostanú do národných výberov. Veľmi im v tom držím palce, aby sa ich kariéry vyvíjali tak, aby boli nominovaní do reprezentačných výberov,“ povedal lodivod tímu spod Čebraťa.

Zvyšok mužstva sa po doliečení zranení pripravoval na najbližšie ligové meranie síl v Senici. Prvý týždeň sme trénovali v oklieštenom počte, lebo sme ešte mali zranených hráčov. Takže sme trošku improvizovali, ale tento týždeň sa už kabína zaplnila. Snažili sme sa prispôsobiť tréningový týždeň najbližšiemu zápasu, ktorý nás čaká v sobotu v Senici a dúfam, že sme to naordinovali a natrénovali všetko tak, aby to bolo v sobotu prospešné pre celé mužstvo,“ prezradil Ján Haspra.

Ružomberok doteraz získal desať bodov a v tabuľke mu patrí siedma pozícia. Jedno víťazstvo stráca na 6. Sereď, 5. Trnavu aj 4. Žilinu. Naopak, len bod ho delí od 8. Zlatých Moraviec a dva body od aktuálneho súpera 9. Senice aj 10. Michaloviec. Mužstvo zo Záhoria nemalo v novej sezóne veľmi priaznivé výsledky, v poslednom kole ale zdolalo Trenčín 1:0. Budem sa opakovať. Táto sezóna Fortuna ligy je taká, že Dunajská Streda a Slovan sa odtrhli, ostatných desať mužstiev je úplne vyrovnaných a tak to bude až do konca súťaže. Tam môže byť hocijaký výsledok. Od domáceho víťazstva až po výhru vonku. Už sa ani nedá rozprávať o prekvapeniach. Výsledky budú hore-dole, ale my chceme v Senici uspieť a posúvať sa v tabuľke vyššie a vyššie,“ skonštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

V minulej sezóne sa Ruža stretla so Senicou celkovo trikrát a aj tieto súboje len podčiarkli predchádzajúce slová trénera tímu spod Čebraťa. Obidva vzájomné ligové súboje sa skončili remízami 2:2 a duel v Slovnaft Cupe remízou 1:1, pričom Liptáci vyhrali v Senici na pokutové kopy 4:3 a postúpili do štvrťfinále. Aj tento rok majú výborné mužstvo. Majú tam veľmi šikovných legionárov, dobrý mix legionárov a domácich hráčov. Nič ľahké nás v sobotu nečaká, ale my tiež nie sme mužstvo na zahodenie, takže sa pokúsime zvíťaziť,“ povedal Ján Haspra, ktorému budú v sobotu zo zdravotných dôvodov chýbať Adam Brenkus a Tomáš Bobček.

Šírenie ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, naďalej zasahuje aj do programu nášho A mužstva. Okrem toho, že ligové zápasy sa musia hrať bez divákov, došlo aj k odloženiu štvrtého kola Slovnaft Cupu. V ňom mali Ružomberčania podľa pôvodného plánu nastúpiť budúci utorok v Dubnici. Stretnutie sa napokon nebude môcť odohrať budúci týždeň. Anglický týždeň nebude, lebo Slovnaft Cup sa prerušil do odvolania, takže budeme mať týždeň na to, aby sme sa pripravili na Žilinu,“ dodal tréner.

Stretnutie vysiela v priamom prenose internetová televízia Huste.tv, ktorú môžete sledovať TU. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten nájdete TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK