23.10.2020

Preview: V sobotu nás čaká krajské derby

V sobotu 24. októbra 2020 o 17:00 odohrá Ružomberok domáci zápas jedenásteho kola Fortuna ligy so Žilinou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Liptáci sa v minulom kole Fortuna ligy predstavili v Senici. V 54. minúte poslal domácich do vedenia Edmund Addo. Ruža dlho nevedela nájsť recept na súperovu defenzívu, až napokon prišiel úspešný záver, kedy najskôr v 87. minúte vyrovnal Štefan Gerec, už po minúte si dal vlastný gól José Carrillo a Ružomberok vyhral 2:1. Zápas sa pre nás nevyvíjal dobre, lebo sme nehrali tak, ako sme chceli. Boli sme kŕčovití, pomalí, ale postupom času sme sa dostávali do zápasu. Záver sme zvládli veľmi dobre aj gólovo, a musím povedať, že aj herne. Takže šťastie sa napokon priklonilo k nám. Nedá sa hovoriť o zaslúženej alebo nezaslúženej výhre, ale dali sme viac gólov ako súper a tak sme priviezli body do Ružomberka,“ spomenul si na zápas lodivod mužstva spod Čebraťa.

Tím z centra dolného Liptova doteraz získal 13 bodov a patrí mu priebežná šiesta pozícia, pričom rovnaký bodový zisk má aj piata Trnava a siedma Sereď. Ružomberčania v sobotu privítajú na svojom trávniku momentálne tretiu Žilinu, ktorá doteraz vybojovala o tri body viac. Aj keď mali Šošoni v úvode sezóny kolísavé výsledky, v posledných dvoch kolách zdolali silnú Dunajskú Stredu a následne aj Trnavu, čo rozhodne vzbudzuje rešpekt. „Žilinskí chlapci mali dva zápasy s veľmi ťažkými súpermi a zvládli ich. Sú na víťaznej vlne, ale to nás nezaujíma. My sme tiež na víťaznej vlne. Vyhrali sme dva ligové zápasy po sebe. Obidve mužstvá chcú zvíťaziť. Ja pevne verím, že sa nám podarí zdolať chlapcov zo Žiliny,“ povedal pred sobotným stretnutím tréner Ján Haspra.

Do sobotného stretnutia ešte nebudú môcť zo zdravotných dôvodov zasiahnuť stredopoliari Marek Zsigmund a Adam Brenkus a útočník Tomáš Bobček. Priaznivou správou je skutočnosť, že všetci hráči sa už zapojili do tréningového procesu. Na základe platných nariadení Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky sa aj najbližšie kolo Fortuna ligy musí odohrať bez účasti divákov. Stretnutie vysiela v priamom prenose internetová televízia Huste.tv, ktorú môžete sledovať TU. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten nájdete TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK