31.10.2020

Preview: Druhú polovicu základnej časti odštartujeme duelom s Trenčínom

V nedeľu 1. novembra 2020 o 17:00 odohrá Ružomberok v Žiline 12. kolo Fortuna ligy s Trenčínom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža v minulom kole privítala na svojom štadióne Žilinu, ktorá sa v prvom polčase ujala vedenia gólom Dawida Kurminowského. Liptáci sa následne snažili o obrat skóre. Zahrávali veľké množstvo štandardných situácií, vypracovali si mnohé šance a v závere slávili úspech. Najskôr v 82. minúte vyrovnal Matej Kochan a následne na začiatku nadstaveného času strelil pekný víťazný gól Martin Regáli. Je to krásne, že sme porazili Žilinu, navyše je to tretie víťazstvo so Žilinou v rade. To sa Ružomberku už dávno nepodarilo. Veľmi nás to teší a najmä ma teší to, že chlapci hrali v druhom polčase veľmi dobre,“ pochválil šéf ružomberského realizačného tímu svojich zverencov.

Jedenáste kolo uzavrelo prvú polovicu základnej časti Fortuna ligy. Mužstvo spod Čebraťa nemalo ideálny vstup do ročníka a v tabuľke sa pohybovalo na spodných poschodiach. Momentálne však ťahá sériu troch víťazných stretnutí v rade, vďaka čomu má na svojom konte 16 bodov a posunulo sa na piatu pozíciu. Rovnaký bodový zisk má aj štvrtá Trnava a tretia Žilina. Od šiestych Zlatých Moraviec a siedmej Nitry ho ale delí jediný bod. Nakoniec sme sa po tom rozpačitom úvode vďaka peknej sérii bodovo dotiahli na celky, ktoré sú na vyšších priečkach. Takže môžem vysloviť spokojnosť, ale stále si v kútiku duše myslím, že sme mohli byť na tom ešte trochu lepšie, ako sme teraz,“ zrekapituloval Ján Haspra doterajší priebeh sezóny.

Ružomberčania cestujú v nedeľu do Žiliny, kde hrá svoje domáce stretnutia AS Trenčín. Klub spod hradu Matúša Čáka naposledy prehral v Trnave 0:2. Doteraz získal len osem bodov a v ligovej tabuľke mu priebežne patrí posledné 12. miesto. Rovnaký počet bodov má aj 11. Pohronie. Trenčania rozhodne nebudú ľahkým súperom a budú sa snažiť odlepiť z dna tabuľky. Plánom nášho tímu je ale zostať na víťaznej vlne. Chceme predĺžiť trenčianske trápenie a zvíťaziť aj keď to nebude nič ľahké,“ povedal tréner, ktorému budú v nedeľu chýbať zo zdravotných dôvodov Lukáš Kojnok, Adam Brenkus a Marek Zsigmund.

Na základe platných nariadení Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky sa aj najbližšie kolo Fortuna ligy musí odohrať bez účasti divákov. Stretnutie vysiela v priamom prenose internetová televízia Huste.tv, ktorú môžete sledovať TU. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten nájdete TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK