12.11.2020

Tihomir Kostadinov sa teší z postupu na Majstrovstvá Európy

Severné Macedónsko hralo vo štvrtok 12. novembra 2020 o postup na Majstrovstvá Európy s domácim Gruzínskom. Súčasťou výberu balkánskeho štátu bol aj ružomberský stredopoliar Tihomir Kostadinov, ktorý sa pred stretnutím nachádzal medzi náhradníkmi.

Po opatrnom začiatku ako prví nebezpečnejšie pohrozili domáci hráči, vedení slovenským trénerom Vladimírom Weissom st. V 27. minúte Okriashvili vystrelil spoza pokutového územia a jeho strelu chytil Dimitrievski. Po dvoch minútach bol ten istý hráč ešte bližšie k otvoreniu skóre, keď peknou strelou len veľmi tesne minul horný roh. Na domáce šance odpovedal v 35. minúte Pandev, ktorého hlavičku po Alioskiho centri vyrazil Loria.

Severné Macedónsko predviedlo aktívny vstup do druhého dejstva a ofenzívna snaha hostí bola odmenená v 56. minúte, kedy Pandev nezaváhal pred brankárom a otvoril skóre – 0:1. Po desiatich minútach mal Elmas šancu na zvýšenie náskoku, lenže spoza šestnástky namieril tesne vedľa. V 72. minúte sa dostával do nádejnej pozície Nestorovski, ale gruzínska defenzíva stihla všetko včas zažehnať a napokon ho nepustila k strele a ani k prihrávke na spoluhráča nabiehajúceho pred odkrytú časť brány. Šesť minút pred koncom riadnej hracej doby prišiel do hry Tihomir Kostadinov. Severné Macedónsko v ďalšom priebehu nepustilo víťazstvo z rúk a po výhre 1:0 postúpilo na Majstrovstvá Európy!

Viac informácií o zápase nájdete TU.

Foto: ffm.mk

ZDIEĽAJ ČLÁNOK