15.11.2020

Severné Macedónsko zvíťazilo, hral aj Tihomir Kostadinov

V nedeľu 15. novembra 2020 odohralo Severné Macedónskom domáci zápas Ligy národov s Estónskom. Tihomir Kostadinov sa pred stretnutím nachádzal medzi náhradníkmi.

Prvú väčšiu šancu mali v 13. minúte hostia, keď tiesnený domáci gólman neskrotil center a Mets pohotovo z náročnej pozície vystrelil nad brvno. Po šestnástich minútach získalo Severné Macedónsko priamy kop. Center z tejto štandardnej situácie síce súper odvrátil, ale Spirovski poslal loptu naspäť do pokutového územia a Tričkovski ju upratal do siete – 1:0. V 33. minúte mal Tričkovski šancu pridať svoj druhý presný zásah v stretnutí, lenže jeho zakončenie zneškodnil Hein. Na konci úvodného dejstva pohrozili hostia zásluhou Sappinena, ktorý sa dostal až pred brankára, lenže spolu s ním preloboval aj bránu.

V 52. minúte Sappinen veľmi pekne namieril z uhla do vzdialenejšieho horného rohu a lopta sa od žrde odrazila do brány – 1:1. Po šiestich minútach prišiel počas dvojitého striedania na trávnik aj ružomberský stredopoliar Tihomir Kostadinov. Severné Macedónsko stupňovalo svoj tlak a vytváralo si jednu šancu za druhou. V 68. minúte Stojanovski prinavrátil vedenie na domácu stranu – 2:1. Z následných šancí už síce Severné Macedónsko nezveľadilo svoj náskok, no v ďalšom priebehu už bez väčších problémov kontrolovalo hru a tešilo sa z víťazstva 2:1. V drese Estónska odohral celé stretnutie náš bývalý hráč Artur Pikk.

Viac informácií o zápase nájdete TU.

Foto: ffm.mk

ZDIEĽAJ ČLÁNOK