17.11.2020

Ladislav Almási skóroval za SR “21“ + VIDEO

Slovenská „dvadsaťjednotka“ sa v Nitre rozlúčila s aktuálnou kvalifikáciou domácim súbojom s Lichtenštajnskom. V základnej zostave nastúpil ružomberský útočník Ladislav Almási. Medzi náhradníkmi čakali na svoju príležitosť brankár Ivan Krajčírik, obranca Alexander Mojžiš a stredopoliari Matúš Kmeť a Timotej Múdry.

V 5. minúte musel prvýkrát zasahovať brankár hostí Vanoni, keď vyrazil Bernátovu strelu na rohový kop, po ktorom vyrazil Almásiho hlavičku a Kadák pohotovo dokopol loptu do siete – 1:0. O štyri minúty neskôr poslal Kadák nebezpečný center a Unterrainer upratal loptu do vlastnej brány – 2:0. V 29. minúte sa Graber dostal do šance, lenže namieril mimo brány. Po dvoch minútach Gono vystrelil spoza veľkého vápna tesne nad brvno. Ten istý hráč krátko na to zahrával priamy kop, napriek väčšej vzdialenosti sa rozhodol ohroziť bránu a strelu smerujúcu k žrdi vyrazil Vanoni na rohový kop, po ktorom Ladislav Almási hlavou zvýšil na 3:0.

Pred druhým dejstvom došlo k viacerým striedaniam a na trávnik prišiel aj Matúš Kmeť. Hneď na začiatku polčasu dostal červenú kartu Vogt, čím oslabil lichtenštajnský výber. V 60. minúte Ďuriš vystrelil spoza šestnástky tesne vedľa. Po dvoch minútach došlo k dvojitému striedaniu. Z hry odišiel Ladislav Almási a naopak, priestor dostal ďalší ružomberský futbalista Timotej Múdry. Stredopoliar z klubu spod Čebraťa mohol ihneď po príchode skórovať, lenže jeho nebezpečnú hlavičku odvrátil z bránkovej čiary obranca. V 64. minúte Vanoni vyrazil Bernátovu strelu na rohový kop. Po troch minútach skončila Gonova strela aj s prispením Grünenfeldera v bráne – 4:0. V 71. minúte Trusa v páde napálil loptu do obrancu, od ktorého smerovala k Bernátovi a ten nekompromisným zakončením zvýšil na 5:0. O šesť minút neskôr hostia zblokovali Bernátovu strelu na rohový kop, po ktorom Vallo spoza pokutového územia prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste a namieril presne k žrdi – 6:0. V 87. minúte bol Múdry faulovaný v šestnástke, lenže Slukovu strelu z bieleho bodu zneškodnil Vanoni.

Slovenská futbalová reprezentácia do dvadsaťjeden rokov sa rozlúčila s kvalifikáciou výhrou nad Lichtenštajnskom 6:0 a v kvalifikačnej skupine sa umiestnila na nepostupovej štvrtej pozícii.

Slovensko “21“ - Lichtenštajnsko “21“ 6:0 (3:0)

Góly:5. Kadák, 9. Unterrainer vl., 33. ALMÁSI, 67. Grünenfelder, 71. Bernát, 77. Vallo

Žlté karty51. Kadák, 81. Trusa

Červená karta46. Vogt

Slovensko “21“: Petráš – Vallo, Tumma (46. Špiriak), Mesík, Sluka – Bernát, Gono (73. Totka), Kadák (62. MÚDRY) – Ďuriš, ALMÁSI (62. Trusa), Chobot (46. KMEŤ)

Lichtenštajnsko “21“: Vanoni – Hilti, Grünefelder, Unterrainer, Spirig – Vogt, Lüchinger, Meier, Netzer (67. Marxer) – Beck (78. Mikus), Graber (46. Koller)

Rozhodovali: Laforge – Connote, Lemaire (všetci Belgicko)

Foto: futbalsfz.sk

ZDIEĽAJ ČLÁNOK