27.11.2020

Preview: „Zápas rozhodnú detaily“

V sobotu 28. novembra 2020 o 14:00 odohrá Ružomberok domáci zápas pätnásteho kola Fortuna ligy s Nitrou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža sa v minulom kole predstavila v Zlatých Moravciach, kde si zmerala sily so Sereďou. Aj keď strela Nicolasa Šumského rozozvučala brvno na ružomberskej bráne, väčšinu stretnutia mali prevahu Liptáci, ktorí sa dostali do viacerých nádejných situácií. V každom prípade ich však zradila finálna prihrávka, prípadne zakončenie a tak sa duel skončil remízou 0:0. Zápas sme mali v rukách, len sme sa nepresadili pred súperovou bránou. Je to stará obohraná pesnička, ktorú ma už ani nebaví rozprávať, ale stále sa opakuje. Chlapci, ktorí majú na starosti góly sa musia prebrať k životu,“ zhodnotil šéf ružomberského realizačného tímu predchádzajúce stretnutie.

Ružomberok doteraz získal 17 bodov a v ligovej tabuľke sa nachádza na siedmej pozícii. Má o dva body viac ako ôsma Sereď a deviata Senica. Pre úplnosť je potrebné doplniť, že Sereď ešte čaká na začiatku decembra dohrávka 12. kola s Dunajskou Stredou. Naopak, jeden bod stráca na aktuálne šiestu Nitru, ktorú v sobotu privíta na svojom trávniku. Pokiaľ Ruža zvíťazí, preskočí svojho súpera. O tom, že to nebude mať ľahké však napovedá skutočnosť, že Nitra nedávno zdolala úradujúceho majstra Slovan Bratislava na jeho štadióne a v minulom kole poriadne vytrápila Dunajskú Stredu, ktorej napokon doma podľahla 0:1. Bude to ďalší z množstva zápasov vyrovnaných mužstiev. Zápas rozhodnú detaily. Kto bude momentálne v tú chvíľu lepšie psychicky a fyzicky nastavený, ten vyhrá,“ povedal Ján Haspra pred súbojom s tímom, s ktorým klub spod Čebraťa v aktuálnej sezóne remizoval pod Zoborom 1:1.

Do sobotného súboja nebude môcť zo zdravotných dôvodov zasiahnuť stredopoliar Marek Zsigmund. Na základe platných nariadení Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky sa aj najbližšie kolo Fortuna ligy musí odohrať bez účasti divákov. Stretnutie vysiela v priamom prenose internetová televízia Huste.tv, ktorú môžete sledovať TU. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten nájdete TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK