29.11.2020

Dalibor Takáč uzavrel skóre víťazného duelu s Nitrou

Ružomberok v pätnástom kole Fortuna ligy doma zvíťazil nad Nitrou 3:0. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor tretieho ružomberského presného zásahu Dalibor Takáč.

Liptákom sa vydaril prvý polčas. Už v 8. minúte otvoril skóre Matej Madleňák. O 26 minút neskôr zvýšil domáci náskok Ladislav Almási a v 38. minúte sa zapísal do streleckej listiny aj Dalibor Takáč, keď po prihrávke Ladislava Almásiho nezaváhal pred brankárom a uzavrel skóre na 3:0.„Som veľmi rád, že nám veľmi kvalitne vyšiel prvý polčas. Podali sme nadpriemerný výkon. Škoda, že nám to nevyšlo aj v druhom polčase, ale dali sme si cieľ, aby sme udržali vzadu nulu a sme šťastní, že sme vyhrali,“ zhodnotil duel ružomberský stredopoliar.

Po zmene strán bola väčšia aktivita na kopačkách Nitry. Šance si vypracovali aj Ružomberčania, keď Ariel Harush neudržal strelu Jána Masla z priameho kopu a tak musel čeliť aj dorážke Martina Regáliho a ďalší úspešný zákrok si pripísal pri nebezpečnej strele Tomáša Bobčeka. Viackrát však musel zasahovať aj Matúš Macík, keď ho počas druhého polčasu dôkladne preverili súperovi hráči. Gólman mužstva spod Čebraťa však udržal čisté konto a Ruža vyhrala 3:0. V kabíne sme si povedali, aby sme nedostali gól. Myslím si, že v druhom polčase sme trošku poľavili. Je to hlavne naša vina, že sme takto odohrali druhý polčas,“ kriticky poznamenal Dalibor Takáč.

Ružomberok v posledných troch kolách získal len jeden bod a posledné dva zápasy neskóroval. Teraz trikrát rozvlnil sieť na nitrianskej bráne. Trafili sme viackrát bránu ako minulé zápasy. Pretože v tých dvoch zápasoch sme vystrelili tuším trikrát na bránu a teraz to prišlo. Bolo veľa striel na bránu, takže niečo tam padlo. Aj mne. Som za to vďačný,“povedal futbalista obliekajúci dres s číslom osem a ďalej doplnil:My ideme od zápasu k zápasu. Nepozeráme sa na históriu. Pozeráme sa dopredu na ďalší zápas, čo nás čaká. Chceme zostať na víťaznej vlne a aby sme skončili čo najlepšie v tabuľke.“

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK