11.12.2020

Preview: V poslednom domácom zápase jesene privítame Dunajskú Stredu

V sobotu 12. decembra 2020 o 16:00 odohrá Ružomberok domáci zápas sedemnásteho kola Fortuna ligy s Dunajskou Stredou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža v minulom kole remizovala na pôde Pohronia 2:2, keď dvakrát vyrovnával Martin Regáli. Tréner Ján Haspra sa ocitol v špecifickej situácii a kvôli karanténe sa nemohol zúčastniť ligového súboja. Na lavičke ho preto musel zastúpiť Marek Sapara. Bol som veľmi nervózny, lebo som prvýkrát sledoval zápas v televízore. Som spokojný na päťdesiat percent, lebo sa to dalo zvládnuť aj lepšie, ale musíme priznať, že súper z Pohronia je nepríjemný. Takže podľa priebehu zápasu je dobrý aj bod,“ zhodnotil duel šéf ružomberského realizačného tímu.

Ružomberok má dve kolá pred koncom jesennej časti na svojom konte 21 bodov a patrí mu priebežné šieste miesto. Liptáci doteraz získali o dva body menej ako piata Trnava a štvrté Zlaté Moravce. Rovnako dva body ich delia aj od siedmej Nitry. Ruža odohrá v sobotu posledný domáci zápas jesennej časti a na svojom štadióne privíta Dunajskú Stredu. Klub z juhu Slovenska sa so ziskom 35 bodov nachádza na druhom mieste, pričom stráca jedno víťazstvo na prvý Slovan Bratislava a má o šesť bodov viac ako tretia Žilina. Zatiaľ čo mužstvo spod Čebraťa potrebuje body na upevnenie pozície v hornej šestke, DAC bude chcieť udržať kontakt s prvým miestom a zároveň odčiniť prehry so Sereďou a Zlatými Moravcami.

Zatiaľ jediný tohtosezónny vzájomný duel sa odohral na Žitnom ostrove a Ružomberok po dramatickom priebehu podľahol svojmu aktuálnemu súperovi 2:3. Pri pohľade na vzájomné súboje je však potešiteľná najmä skutočnosť, že v minulom ročníku Ruža postúpila cez Dunajskú Stredu do finále Slovnaft Cupu. S Dunajskou Stredou máme v poslednej dobe odohraných veľa zápasov. Všetky boli vyrovnané, takže dúfam, že aj tento bude vyrovnaný a výsledkovo úspešnejší pre nás,“ povedal Ján Haspra, ktorý už v sobotu bude môcť viesť mužstvo ako hlavný tréner a zo zdravotných dôvodov mu nebudú k dispozícii Matej Madleňák, Tomáš Bobček a Štefan Gerec.

Na základe platných nariadení Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky sa aj najbližšie kolo Fortuna ligy musí odohrať bez účasti divákov. Stretnutie vysiela v priamom prenose RTVS na programe Dvojka a aj internetová televízia Huste.tv, ktorú môžete sledovať TU. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten nájdete TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK