13.12.2020

Tihomir Kostadinov: „Mal som veľmi náročný rok“

Ružomberok v predposlednom kole Fortuna ligy doma remizoval s Dunajskou Stredou 1:1. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor ružomberského gólu Tihomir Kostadinov.

Prvý polčas nepriniesol veľa zaujímavých momentov. Po zmene strán to už bol celkom iný zápas. V 51. minúte našiel Dalibor Takáč pred bránou Tihomira Kostadinova a ten hlavou otvoril skóre. „Veľmi som sa potešil, lebo dávno som nedal gól. V šestnástke som si správne vybral miesto medzi dvomi stopérmi. Dalibor mi výborne trafil presne na hlavu a už som to nemal také ťažké,“ spomenul si futbalista obliekajúci dres s číslom dvadsať na gólový moment.

Pre v súčasnosti jediného legionára v tíme spod Čebraťa išlo o prvý gól v aktuálnom ročníku a to navyše pre neho netradičným spôsobom. Spomína si, kedy naposledy dal gól hlavou? Hlavou asi naposledy za Severné Macedónsko U21. Bolo to už pekne dávno. Dávno som dal aj svoj posledný gól, ale tento rok som mal veľmi náročný. Trápili ma zranenia, aj situácia s koronou. Som šťastný, že som dal gól, ale mrzí ma, že sme nevyhrali,“ povedal Tihomir Kostadinov.

Dunajská Streda sa snažila o vyrovnanie. Pri strelách Zsolta Kalmára a Andreja Fábryho mužstvo podržal Matúš Macík. V 74. minúte vyrovnal Eric Ramirez na 1:1. O sedem minút neskôr mohol prinavrátiť vedenie na ružomberskú stranu Martin Regáli, lenže jeho strelu po rohovom kope zastavila žrď. Na druhej strane na žrdi skončila aj hlavička Erica Ramireza z nadstaveného času a tak sa body delili. Bod určite berieme. Dunajská Streda má obrovskú kvalitu. V tejto sezóne ide na titul. Jasné, že berieme bod, ale podľa mňa sme do konca zápasu mali dať druhý gól. Je to škoda,“ skonštatoval ružomberský stredopoliar a vrátil sa aj k obrovskej šanci hostí v závere: „Už som bol na tribúne. Videl som to v bráne, ale našťastie bola žrď. Bola to veľká šanca. Mali sme šťastie.“

Ružomberok odohral s favorizovanou Dunajskou Stredou vyrovnanú partiu. Podľa mňa sme dobre fyzicky pripravení, takže to zvládame v pohode. Len nám chýbalo trošku viac kvality. Aj prvý polčas, aj ten druhý nám v ich šestnástke chýbala väčšia kvalita. Dúfam, že nabudúce to zvládneme lepšie,“ zhodnotil Tihomir Kostadinov.

Pre Ružu to bol v sobotu posledný domáci zápas v tomto roku. Liptáci uzavrú jesennú časť v stredu 16. decembra 2020 o 14:00, kedy v osemnástom kole Fortuna ligy nastúpia na štadióne klubu MFK Zemplín Michalovce.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK