15.12.2020

Preview: Jeseň ukončíme na východe Slovenska

V stredu 16. decembra 2020 o 14:00 odohrá Ružomberok osemnáste kolo Fortuna ligy na štadióne klubu MFK Zemplín Michalovce. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Liptáci sa cez víkend predstavili naposledy v tomto roku na domácej pôde, kde po dramatickom druhom polčase remizovali s Dunajskou Stredou 1:1. Najskôr v 51. minúte poslal Ružu do vedenia Tihomir Kostadinov, po dvadsiatichtroch minútach vyrovnal Eric Ramirez a následne obidva tímy nastrelili žrď na súperovej bráne. Trápi nás to. Bol to síce veľmi náročný súper a všetko by nasvedčovalo tomu, že môžeme byť spokojní s remízou, ale nie sme spokojní, lebo sme cítili, že tento zápas sme mohli zvládnuť. Musíme ale uznať, že súper má veľkú kvalitu. Takže aby sme neurazili šťastie nesmieme byť až takí namyslení a zobrať aj ten bod,“ zrekapituloval tréner uplynulý duel.

Ruža doteraz získala 22 bodov a nachádza sa na šiestej pozícii. Jeden bod ju delí od piatej Trnavy a má trojbodový náskok pred siedmou Sereďou a ôsmou Nitrou, aj keď Nitra má k dobru preložený súboj s Pohroním. Jesenná časť Fortuna ligy sa skončí už v stredu a mužstvo spod Čebraťa sa predstaví v Michalovciach, ktoré sa s 15 bodmi nachádzajú na predposlednom jedenástom mieste. Zemplínčania majú rovnaký bodový zisk ako desiaty Trenčín a delia ich tri body od posledného Pohronia, ktoré má k dobru už spomínaný duel s Nitrou a preložený na jar má aj súboj osemnásteho kola so Sereďou.

V zatiaľ jedinom tohtosezónnom vzájomnom súboji vyhrali Liptáci na svojom štadióne nad Michalovcami presvedčivo 4:0, keď zaznamenal hetrik Ladislav Almási a raz skóroval Peter Ďungel. Klub zo Zemplína už ale oproti úvodu ročníka zlepšil svoje výkony a naposledy siahal na plný bodový zisk v súboji s Trenčínom, ktorý napokon dvomi gólmi zo záveru stretnutia vyrovnal na konečných 2:2. „Bude to ťažký zápas, ktorý sa stopercentne bude hrať v zlom počasí a na ťažkom teréne. Čiže okrem futbalových predností rozhodnú aj morálne a vôľové prednosti, ako je súbojovosť, agresivita, chuť, morálka. Tieto atribúty budú hlavne rozhodovať v zápase v Michalovciach. V týchto atribútoch chceme predčiť súpera z Michaloviec a potom by sme mali byť úspešní,“ povedal Ján Haspra, ktorému budú v stredu zo zdravotných dôvodov chýbať Matej Madleňák, Štefan Gerec a Tomáš Bobček.

Na základe platných nariadení Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky sa aj posledné kolo jesennej časti Fortuna ligy musí odohrať bez účasti divákov. Stretnutie vysiela v priamom prenose internetová televízia Huste.tv, ktorú môžete sledovať TU. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten nájdete TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK