23.12.2020

Ladislav Almási: „Teším sa na to, že budem s rodinou“

Už zajtra sú tu Vianoce a pred nimi sme pripravili ešte posledný rozhovor s Ladislavom Almásim.

Ladislav Almási prestúpil na začiatku tohto roka z Dunajskej Stredy, odkiaľ bol na hosťovaní v Petržalke, do Ružomberka. V závere predchádzajúcej sezóny strelil za Ružu dva ligové góly. Počas aktuálneho ročníka skóroval šesťkrát vo Fortuna lige a dvakrát v Slovnaft Cupe. Navyše sa v oranžovom drese stal Hráčom mesiaca september. „Príchod do Ružomberka bol určite správny krok. Myslím si, že mám aj celkom dobré čísla a dávam góly, čo je pre mňa super. Dúfam, že góly budú pribúdať aj naďalej,“ povedal ofenzívny futbalista.

Aké sú plány nášho hráča počas vianočných sviatkov? „Cez sviatky budem doma s rodičmi. Vyzerá to tak, že na Silvestra prídem sem za frajerkou,“ prezradil futbalista obliekajúci dres s číslom 99.

Keďže jeden z našich dvoch šesťgólových strelcov po jesennej časti pochádza z juhu Slovenska, vo vianočných zvykoch, ktoré doma dodržiava sú oproti Liptovu mierne rozdiely. „Počas dňa nejeme mäso, až večer jeme rybu. My máme maďarské zvyky, takže máme trochu iné jedlo ako tu chalani. Jeme rybaciu polievku, potom za tým rybu. Asi najväčší rozdiel je v jedle,“ vysvetlil Ladislav Almási.

Pri otázke týkajúcej sa najobľúbenejšieho vianočného filmu sme od ružomberského útočníka dostali odpoveď, ktorú dostávame pri predvianočných rozhovoroch najčastejšie. „Som asi jediný z rodiny, čo má rád film Sám doma. Takže určite si pozriem všetky časti. Budem pozerať vianočné programy, lebo dodajú ešte väčšiu vianočnú náladu,“ povedal ružomberský futbalista.

Aký darček by najviac potešil momentálne vekovo už bývalého slovenského futbalového reprezentanta do dvadsaťjeden rokov? Darčeky už neriešim. Keď som bol menší tešil som sa na darčeky. Teraz sa teším na to, že budem s rodinou a budeme spolu tráviť čas, povedal Ladislav Almási a zaspomínal si aj na detstvo: „Každý darček ma potešil. Nemám konkrétny, ktorý by ma potešil najviac.“

Rok 2020 bol výrazne poznačený šírením nového koronavírusu spôsobujúceho ochorenie COVID-19. Ladislav Almási praje ružomberským priaznivcom to isté, čo jeho predchodcovia vo vianočných rozhovoroch Tihomir Kostadinov a Martin Regáli. „Všetkým fanúšikom prajem, aby sa mohli prísť pozrieť na zápasy. Uvidíme, ako sa bude vyvíjať situácia. Dúfam, že na jar už budú môcť chodiť na zápasy,“ povedal na záver náš útočník.

K prianiam sa pridávame aj my a želáme našim fanúšikom príjemné prežitie sviatkov, pevné zdravie, veľa šťastia v novom roku a hlavne to, aby sme sa mohli čím skôr všetci stretnúť na štadióne, pretože futbal sa hrá v prvom rade pre vás – fanúšikov!

Foto: Rudolf Maškurica, futbalsfz.sk, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK