7.1.2021

Začala sa zimná príprava A mužstva

Vo štvrtok 7. januára 2021 odštartoval ružomberský seniorský tím prípravu na jarnú časť Fortuna ligy, ktorá sa začne 13. februára 2021, kedy si Ruža na svojom štadióne zmeria sily so Slovanom Bratislava.

Z dôvodu aktuálnej zložitej situácie súvisiacej so šírením nového koronavírusu spôsobujúceho ochorenie COVID-19 sa celá príprava uskutoční v domácich podmienkach. Liptáci na začiatku prípravy odohrajú tri súboje na ružomberskom umelom trávniku, ktoré sa žiaľ musia uskutočniť bez účasti divákov. V pláne zimnej prípravy nastali zmeny v časoch stretnutí, aj jedna zmena súpera a Ruža si na úvod nezmeria sily s Lipanmi, ale s momentálne druhým tímom 2. ligy Liptovským Mikulášom. Potom podľa plánu privíta Banskú Bystricu a Bardejov.

Ružomberčania na konci januára cestujú do Žiaru nad Hronom, kde budú hrať s tímom FK Pohronie a generálku na jarnú časť odohrajú 6. februára 2021 o 13:00 v Poprade s klubom FC Košice. Prvé dva týždne budeme klásť dôraz na to, aby sme obnovili naše kondičné schopnosti. Potom sa budeme venovať herným veciam, ktorým sa síce budeme venovať od úvodu, ale na začiatku to ešte bude skombinované s rozvojom kondičných schopností. Potom už budeme ladiť formu, lebo príprava bude extrémne krátka a súťaž je o chvíľu tu,“ predostrel plány šéf ružomberského realizačného tímu Ján Haspra.

V mužstve nastalo oproti jesennej časti niekoľko zmien. Stredopoliar Matúš Kmeť prestúpil do Trenčína a obranca Alex Holub bude na jar hosťovať v Liptovskom Mikuláši. Naopak, pod Čebrať zamierili dvaja mladí, perspektívni futbalisti – stredopoliar Oliver Luterán z Popradu a obranca Jakub Luka zo Žiliny. V zimnej príprave dostanú priestor aj viacerí hráči zo staršieho dorastu. „Máme tu chlapcov z dorastu, z našej akadémie. O ďalších odchodoch v tejto chvíli ešte neviem, povedal Ján Haspra.

Zoznam A mužstva MFK Ružomberok:

Jakub Červeň, Tomáš Frühwald, Ivan Krajčírik, Matúš Macík, Jakub Novák, Ladislav Almási, Tomáš Bobček, Martin Boďa, Adam Brenkus, Dominik Caltík, Matej Čurma, Peter Ďungel, Dávid Filinský, Štefan Gerec, Matej Kochan, Lukáš Kojnok, Tihomir Kostadinov, Tomáš Kubík, Jakub Luka, Oliver Luterán, Adrián Macejko, Matej Madleňák, Ján Maslo, Alexander Mojžiš, Mário Mrva, Timotej Múdry, Jakub Rakyta, Martin Regáli, Dalibor Takáč, Marek Zsigmund

Program zimnej prípravy:

7. 1. 2021 začiatok zimnej prípravy
16. 1. 2021 o 11:00 MFK Ružomberok – MFK Tatran Liptovský Mikuláš (RK, UT)
19. 1. 2021 o 13:00 MFK Ružomberok – MFK Dukla Banská Bystrica (RK, UT)
22. 1. 2021 o 13:00 MFK Ružomberok – Partizán Bardejov (RK, UT)
30. 1. 2021 o 13:00 FK Pohronie – MFK Ružomberok (Žiar nad Hronom, UT)
6. 2. 2021 o 13:00 MFK Ružomberok – FC Košice (NTC Poprad)

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK