26.2.2021

Preview: Ruža doma privíta Senicu

V sobotu 27. februára 2021 o 14:00 odohrá Ružomberok domáci zápas 21. kola Fortuna ligy so Senicou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ruža sa v minulom kole predstavila v Zlatých Moravciach, kde podľahla ViOnu 1:3. Jediný gól Liptákov zaznamenal Peter Ďungel. V Zlatých Moravciach sme zažili sklamanie. Po sklamaní by sa patrilo zažiť príjemný deň, ktorý by sa mal uskutočniť v sobotu. Všetci sa na to tešíme a dúfam, že získame tri body,“ vyjadril sa šéf ružomberského realizačného tímu.

Ružomberok má na svojom konte 23 bodov a dve kolá pred koncom základnej časti mu patrí šiesta pozícia. Na piate Zlaté Moravce stráca štyri body. Naopak, výrazne sa k nemu priblížila trojica tímov – Trenčín, Sereď a Nitra, ktoré majú len o bod menej. Pokiaľ chce mužstvo spod Čebraťa hrať v nadstavbovej skupine o titul, musí si udržať súčasnú pozíciu. Všetko má vo svojich rukách, lenže v sobotnom domácom súboji so Senicou nemôže pripustiť zaváhanie.

FK Senica sa momentálne nachádza so ziskom 17 bodov na poslednej 12. pozícii a stráca dva body na jedenáste Michalovce aj desiate Pohronie. Záhoráci počas tohto týždňa pristúpili k zmenám v realizačnom tíme, keď trénera Antona Šoltisa s asistentom Ivanom Lapšanským nahradili tréner Karol Praženica a asistent Branislav Mráz.

Ruža tohto súpera v jeseni zdolala na jeho pôde po obrate skóre zo záveru stretnutia 1:2. Slovenská liga je momentálne veľmi vyrovnaná. Toto bude ďalší vyrovnaný zápas s veľmi kvalitným súperom, ktorý má momentálne výsledkovú krízu. V každom prípade je to veľmi vyzreté, skúsené a kvalitné mužstvo. Napriek tomu verím, že naša hravosť a behavosť bude v tomto zápase sláviť úspech,“ povedal Ján Haspra, ktorému v sobotu nebudú zo zdravotných dôvodov k dispozícii Matej Kochan, Dalibor Takáč a Tomáš Bobček.

Na základe platných nariadení Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky sa aj najbližšie kolo Fortuna ligy musí odohrať bez účasti divákov. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na internetovej stránke ifortuna.sk, ktorý môžete sledovať TU. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten nájdete TU.

Foto: Jozef Bedej

ZDIEĽAJ ČLÁNOK