5.3.2021

Preview: Základnú časť ukončíme v Žiline

V sobotu 6. marca 2021 o 14:30 odohrá Ružomberok v Žiline posledné kolo základnej časti Fortuna ligy. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ružomberčania minulý víkend privítali na svojom trávniku Senicu, ktorej podľahli 2:3. Po prehre prišli o šiestu pozíciu znamenajúcu účasť v nadstavbovej skupine o titul a po dvoch žltých a následnej červenej karte aj o vylúčeného Martina Regáliho, ktorý nebude môcť zasiahnuť do najbližšieho ligového duelu. V tomto zápase sa stalo všetko zlé, čo sa nášmu mužstvu mohlo prihodiť. Najradšej by som naň čo najskôr zabudol a už nikdy viac si naň nespomenul,“ zhrnul tréner.

Ružomberok má na svojom konte naďalej 23 bodov a v ligovej tabuľke mu patrí siedma pozícia so stratou dvoch bodov na šiesty Trenčín a s jednobodovým náskokom pred ôsmou Sereďou aj deviatou Nitrou. Na vybojovanie miestenky v nadstavbovej skupine o titul by musel vyhrať v Žiline a zároveň Trenčín, ktorý má lepšie vzájomné stretnutia, by nesmel bodovať v súboji s Trnavou.

Liptáci si pod Dubňom zmerajú sily s aktuálne štvrtou Žilinou, ktorá má 34 bodov a istotu účasti v prvej šestke. Šošoni môžu pred nadstavbou ešte poskočiť o jednu pozíciu, keďže strácajú jediný bod na tretiu Trnavu. V každom prípade ide o body. Je to veľmi dôležitý zápas. Nemáme to už vo vlastných rukách a práve vďaka tomu môže byť menšia nervozita na našich kopačkách, ako bola v doterajších zápasoch. Myslím si, že budeme kľudnejší. Pevne verím, že v zápase so Žilinou podáme dobrý výkon, za ktorý budeme odmenení bodmi,“ povedal Ján Haspra.

Ruža si v prvých troch jarných kolách pripísala jednu bezgólovú remízu a dve prehry. Pri pohľade na nahustenú tabuľku je potrebné zlepšiť výsledky. Čomu tím venoval zvýšenú pozornosť počas tohto týždňa? „Trénovali sme. Najmä sme chceli popracovať na zvýšení zodpovednosti každého hráča za svoj post a za svoj priestor,“ prezradil šéf ružomberského realizačného tímu, ktorému bude okrem zranených hráčov Mateja Kochana, Dalibora Takáča a Tomáša Bobčeka chýbať aj vylúčený Martin Regáli.

Na základe platných nariadení Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky sa aj najbližšie kolo Fortuna ligy musí odohrať bez účasti divákov. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na internetovej stránke ifortuna.sk, ktorý môžete sledovať TU. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten nájdete TU.

Foto: Jozef Bedej

ZDIEĽAJ ČLÁNOK