12.3.2021

Preview: Na úvod nadstavby hráme so Sereďou

V sobotu 13. marca 2021 o 17:00 vstúpi Ružomberok do nadstavbovej časti Fortuna ligy. V skupine o udržanie sa medzi elitou, si na úvod v Zlatých Moravciach zmeria sily so Sereďou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Jánom Hasprom.

Ružomberok sa rozlúčil so základnou časťou najvyššej súťaže prehrou v Žiline 2:3. V Žiline sme odohrali zápas s dobrými aj horšími momentami, ale tých horších bolo z našej strany viac. Žilina podala veľmi dobrý výkon. My sme v niektorých fázach nestíhali. Boli sme málo nebezpeční vpredu a potom je ten výsledok samozrejme zaslúžený,“ zhodnotil lodivod tímu spod Čebraťa.

Pozitívnymi momentami predchádzajúceho stretnutia pod Dubňom boli najmä góly Rastislava Kružliaka a Martina Boďu. Pre obidvoch útočníkov išlo o prvé presné zásahy vo Fortuna lige. Sú to perfektné veci, ktoré chlapcom prajem. Je to veľmi dôležité pre ich vnútorný pokoj a dúfam, že keď to pomôže im, tak to časom pomôže aj mužstvu,“ povedal Ján Haspra.

Ruža doteraz získala 23 bodov a po základnej časti obsadila siedmu priečku, čo znamená, že tentokrát si nezahrá v nadstavbovej skupine o titul. Naopak, v spodnej šestke bude musieť obhájiť ligovú príslušnosť.

Liptáci idú do nadstavby z najvýhodnejšej východiskovej pozície, lenže v nahustenej tabuľke majú len o bod viac ako ôsma Sereď, deviata Nitra a desiate Michalovce, o dva viac ako jedenásta Senica a tri body ich delia od posledného Pohronia. Jeden príbeh skončil, začína sa nový. Bude to príbeh, ktorý sme v Ružomberku zažili málokedy. Bude to tvrdý boj o záchranu. Musím priznať, že je to ukážka reálneho stavu, aký je momentálne u nás. Musíme spraviť všetko preto, aby sme sa zachránili a úspešne ukončili túto ťažkú sezónu,“ zamyslel sa šéf ružomberského realizačného tímu.

Ružomberok vstúpi do nadstavbovej časti v Zlatých Moravciach, kde má svoj prechodný domov ŠKF Sereď. Súboje s týmto súperom zvyčajne neprinášajú veľké ofenzívne divadlo. Prvé dva vzájomné merania síl tohto ročníka sa skončili bezgólovou remízou. Sú to ťažké zápasy. Padá v nich málo gólov. Sereď má nekompromisné, tvrdé, dôrazné, skúsené mužstvo. Musíme si poradiť najmä s týmto, byť úspešní v zakončení a potom môžeme získať tri body,“ dodal Ján Haspra, ktorému v sobotu nebudú zo zdravotných dôvodov k dispozícii Mário Mrva, Matej Kochan, Dalibor Takáč a Tomáš Bobček a taktiež aj Martin Regáli, ktorý napokon dostal trojzápasový trest.

Na základe platných nariadení Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky sa aj najbližšie kolo Fortuna ligy musí odohrať bez účasti divákov. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na internetovej stránke ifortuna.sk, ktorý môžete sledovať TU. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten nájdete TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK