21.3.2021

Štefan Gerec: „Toto víťazstvo nám veľmi pomôže“

Ružomberok v druhom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy doma zvíťazil nad Michalovcami gólmi Štefana Gereca a Tomáša Kubíka 2:0. Ako prvý po stretnutí predstúpil pred prítomných novinárov Štefan Gerec.

V prvom polčase hrali Liptáci veľmi opatrne. Viac z hry mali Zemplínčania, ale ani oni si nevypracovali väčšiu šancu. Aké pokyny dostalo mužstvo cez polčasovú prestávku od Mareka Saparu, ktorý v sobotu zastupoval hlavného trénera Jána Haspru?Povedali sme si v šatni, že v druhom polčase musíme zvýšiť úsilie, byť viac sebavedomí. Myslím, že sme boli lepší na lopte, takže sme ich prehrávali. Tá červená karta vyústila do toho, že sme si ešte viac verili a pritlačili sme Michalovce,“ prezradil ružomberský útočník.

V úvode druhého dejstva dostal po druhej žltej spomínanú červenú kartu Ian Soler Pino z Michaloviec a Ruža stupňovala aktivitu, až napokon v 63. minúte Štefan Gerec zužitkoval prihrávku Martina Regáliho a otvoril skóre. Keď prišiel prvý gól, naše sebavedomie išlo o sto percent hore a to sa aj ukázalo,“ povedal Štefan Gerec, na ktorého presný zásah nadviazal po pätnástich minútach striedajúci Tomáš Kubík a Ružomberok vyhral 2:0.

Pre Ružomberok ide na jar o prvé ligové víťazstvo. Doterajšia nelichotivá jarná bilancia predstavovala jednu remízu a štyri prehry. Po výhre prichádza na rad reprezentačná prestávka. Bolo veľmi dôležité zvíťaziť, pretože sme boli na negatívnej vlne. Myslím si, že toto víťazstvo pred repre pauzou nám veľmi pomôže a bude aj väčší kľud v šatni. Takže určite sme spokojní s tromi bodmi,“ zamyslel sa futbalista obliekajúci dres s číslom 15.

Víťazstvo je o to cennejšie, že do stretnutia nemohli zo zdravotných dôvodov zasiahnuť viacerí futbalisti. Medzi nimi aj brankár Ivan Krajčírik, ktorého zastúpil Jakub Červeň a ten pri svojej premiére v A mužstve udržal čisté konto. Na tom mal svoj podiel celý tím, keďže spoluhráči ho ani raz nenechali v štichu. Snažili sme sa mu pomáhať, podporovať ho, keďže to bol jeho prvý štart. Určite sme mu pomáhali. Myslím si, že zaslúžená nula,“ dodal Štefan Gerec.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK