27.3.2021

Zapájame sa do ďalšej dobročinnej dražby dresu

Náš klub opäť reagoval na výzvu facebookovej stránky „Dražba dresov na dobročinné účely“, do ktorej sa pravidelne zapájajú kluby a športovci, aby pomohli dobrej veci.

Predchádzajúca dražba ružomberského dresu sa uskutočnila v decembri 2020 a dres Jána Masla bol vydražený za veľmi peknú sumu 230 €. Táto čiastka bola súčasťou pomoci rodine v neľahkej situácii.Prvými obdarovanými v rámci našej dražby boli babka Alenka a jej vnúčatá Dominika a Tomáš, ktoré vychováva, pretože ich matka nejaví o ne záujem. Babka Alenka ich nechce odviesť do detského domova, tak sa snaží postarať o nich ako vie. V tomto čase, kedy vyučovanie prebieha prevažne dištančne je pre nich nevyhnutnosťou mať technické zabezpečenie, aby aspoň čiastočne mohli pokračovať vo svojom vzdelávaní. Práve toto bolo dôvodom zakúpenia nového notebooku pre Dominiku a Tomáša,“ oznámila stránka „Dražba dresov na dobročinné účely,“ po predchádzajúcej dražbe dresu nášho klubu.

Tentokrát bude výťažok z dražby venovaný mladému mužovi Jankovi, ktorý už šesť rokov bojuje so zákernou chorobou. Poslednou nádejou v nerovnom boji je finančne náročná liečba v zahraničí. „Janko je napriek ťažkej chorobe mladý chalan plný snov, ambícií a síl ísť a vykročiť vpred všetkým prekážkam. Venoval sa svojmu milovanému futbalu, kde ako skvelý futbalový hráč začal aktívne hrať za TJ Poľana v Hubovej. Janko ako klavirista hral nielen doma pre potešenia ucha všetkým, ale tiež v kostole, kde sa aktívne zúčastňoval bohoslužieb. A aby toho nebolo málo, tento skvelý chalan je aj úžasný študent, ktorý napriek skúškam v živote úspešne zmaturoval na gymnáziu a bol prijatý na vysokoškolské štúdium v odbore fyzioterapia. Jeho nadšenie pre život bolo veľké. Nie je to však vôbec ľahké. Momentálne Janko stráca rovnováhu, zhoršuje sa mu zrak, a pri chôdzi potrebuje oporu,“ uvádza organizátor aukcie.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do predchádzajúcej dražby, prípadne sa zapoja do tej práve prebiehajúcej. Veríme, že aj teraz sa nám všetkým podarí spoločnými silami pomôcť dobrej veci. Pokiaľ sa chcete zapojiť do dražby ružomberského dresu, môžete tak urobiť TU do 27. marca 2021 do 20:00.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK