27.3.2021

Timotej Múdry nastúpil v základe do duelu SR “21"

Slovenská futbalová reprezentácia do dvadsaťjeden rokov odohrala v sobotu svoje druhé stretnutie na turnaji Antalya Cup s rovesníkmi zo Severného Macedónska. Náš zástupca Timotej Múdry nastúpil v základnej zostave s kapitánskou páskou na ramene a hral do 63. minúty.

Skóre sa prvýkrát menilo v 24. minúte, kedy s prispením nešťastného teču obrancu, skončilo v sieti zakončenie Churlinova z uhla. Desať minút po zmene strán zahrával súper rohový kop. Naši reprezentanti odvrátili loptu len pred súperovho hráča a Radulovikj zvýšil náskok súpera. Mladí futbalisti spod Tatier sa vrátili do zápasu v 77. minúte, kedy po rohovom kope skóroval Iľko. V závere stretnutia poslal Kaprálik nebezpečný center pred bránu, ktorý sa snažil odvrátiť Krstevski strelou ponad bránu, lenže namieril rovno do horného rohu, prekonal vlastného brankára a vyrovnal na konečných 2:2.

Slovenská „dvadsaťjednotka“ má po výhre nad Uzbekistanom “23“ a remíze so Severným Macedónskom “21“ na programe ešte jedno vystúpenie na turnaji Antalya Cup, keď si v pondelok o 17:00 SELČ zmeria sily s Ukrajinou “21“.

Vedeli sme, čo od Severných Macedóncov môžeme čakať. Veľmi dobre nás napádali a nám sa nie vždy darilo z toho vyjsť. Boli sme pasívnejší, ale sústredili sme sa na našu hru. Hráči súpera boli v súbojoch agresívni, niekedy to bolo až na hranici zranenia. Proti Ukrajine to tiež bude náročné, jej hráči majú svoju kvalitu. Pozrieme si jej hru na videu a pripravíme sa najlepšie ako vieme, chceme byť úspešní. Dôležité bude, aby sme najskôr dobre zregenerovali,“ povedal pre stránku SFZ ružomberský stredopoliar Timotej Múdry.

Severné Macedónsko “21“ - Slovensko “21“ 2:2 (1:0)

Góly: 24. Churlinov, 55. Radulovikj – 77. Iľko, 89. Krstevski vl.

Slovensko “21“: Belko – Suľa (64. Mihálek), Malý, Pišoja (46. Nemčík), Barbora (64. Vojtko) – Nebyla (64. Bernát), MÚDRY (64. Pokorný), Potoma (64. Gono) – Kmeť (64. Iľko), Gerebenits (64. Kadák), Goljan (80. Kaprálik)

Zdroj, foto: futbalsfz.sk

ZDIEĽAJ ČLÁNOK