28.3.2021

U8 odohrala virtuálny prípravný zápas s Duklou Praha

Keďže mládežnícke výbery musia trénovať individuálne a priama konfrontácia na trávniku so súpermi žiaľ nie je možná, tréneri ružomberskej prípravky U8 s radosťou privítali výzvu Dukly Praha na virtuálny duel.

Netradičný súboj sa uskutočnil v sobotu. „Tento týždeň sa nám ozvali tréneri z Dukly Praha s výzvou, či by sme si dali virtuálny prípravný zápas. Dohodli sme sa s trénermi teda na disciplínach, v ktorých budeme súťažiť a cvičenia sme poslali rodičom a deťom v piatok večer, aby nikto z chalanov nemohol byť zvýhodnený a aby sme hrali fér. S chalanmi a trénermi z Dukly Praha sme sa stretli teda v sobotu ráno o 9:30 prostredníctvom aplikácie ZOOM a zopakovali sme si čo je cieľom. Potom mali chalani do 12:15 čas aby spolu s rodičmi cvičenia trénovali a poslali trénerom svoje výsledky. Tréneri výsledky následne zapísali do pripravenej excelovskej tabuľky a znova sa s hráčmi stretli na ZOOMe, aby si to spolu s chlapcami vyhodnotili,“ povedal tréner Samuel Lacko.

Pri porovnaní štatistík mal mierne navrch súper. Z výsledkov sa v každej disciplíne vypočítaval priemer a porovnával sa s priemernou hodnotou súpera. Celkovo sme prehrali v prvom virtuálnom online zápase 2:3, čo je motiváciou do ďalších bojov. Strelili sme predsa 2 góly von (smiech)Mrzí ma trochu nižšia účasť našich chlapcov, ale spolu s trénerom Bellom veríme, že v najbližšom zápase bude účasť vyššia a radosť o to väčšia. Zápas považujeme za veľmi dobrú skúsenosť a výbornú metódu na to, ako aktivizovať rodičov a deti nielen v našej kategórii. Trénerom a hráčom z Dukly ďakujeme a sme radi, že sme mohli byť súčasťou takéhoto zápasu. Snáď bude Ruža nabudúce bodovať naplno. Spravíme pre to všetko,“ odhodlane doplnil tréner našich mladých nádejí.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK